Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  12 propuneri pentru Marcel Vela

Foto Facebook Marcel Vela
Foto Facebook Marcel Vela

Avem câteva propuneri pentru ministrul Marcel Vela, după ce, la nivelul MAI, a fost finalizat proiectul Ordonanței de Urgență pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice.

Proiectul Ordonanței de Urgență privind Poliția Animalelor a fost pus pe site-ul MAI în dezbatere publică. Noul proiect se referă la situații precum: „rănirea sau schingiuirea animalelor, organizarea de lupte cu animale, practicarea tirului pe animale, sau folosirea de animale pentru dresajul altor animalelor agresive sau alte rele tratamente asupra animalelor”.

Ministerul Afacerilor Interne așteaptă, în această perioadă, de la toți iubitorii de animale, propuneri sau observații pentru a completa proiectul.  

Propuneri pentru noul proiect 

1. Stabilirea unor pedepse clare, cu închisoare cu executare pentru rele tratamente asupra animalelor. 

2. Încetarea dreptului la a deține animale din momentul comiterii faptei pentru persoanele care abandonează/rănesc animale, etc.

3. Interzicerea eutanasierii animalelor sănătoase, cu sau fără stăpân. 

4. În limita posibilităților, pregătirea unor voluntari ce se află în afara sferei polițienești.

5. Încurajarea metodei „foster” în rândul populației: animalele să fie adoptate temporar de cetățeni fără antecedente în acest sens, până la găsirea unei familii.

6. Microciparea să fie obligatorie în adevăratul sens al cuvântului - sunt sute de postări cu animale găsite, cu zgardă la gât, îngrijite până într-un punct, dar fără microcip.

7. Fonduri pentru adăposturile de animale, verificarea condițiilor periodic și luarea măsurilor în consecință în cazul în care animalele nu sunt îngrijite corespunzător. 

8. Câinii ținuți în lanțuri - Posibilitatea de a raporta cetățenii care practică acest tratament îngrozitor și acționarea imediată a organelor competente. 

9. Colaborare cu Ministerul Educației - copiii să fie implicați în schimbarea spre bine, așa cum sunt duși la teatru de învățătoare/educatoare, să fie duși, ocazional, la adăposturile de animale. Sunt sigură că majoritatea ar fi încântați.

10. Existența unui număr de telefon de tipul „112” (ușor de reținut) pentru raportări de rele tratamente față de animale.

11. Polițiști care să se ocupe exclusiv de cazurile de acest tip: Cunoașterea, urmărirea și acționarea într-un segment bine determinat ar oferi o șansă mai mare la reușită.

12. Campanii frecvente de sterilizare gratuită și informare a cetățenilor - Acum ceva timp, am sunat la cel puțin cinci numere pentru sterilizarea unei cățelușe găsite pe stradă, dată ulterior spre adopție și am primit o programare „peste două luni”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel