12 polonezi au murit într-un accident de autocar în Croația. Toți cei 31 de supraviețuitori sunt răniți

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un accident deosebit de grav a avut loc sâmbătă în Croația.

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața după ce un autocar care transporta turiști polonezi a părăsit partea carosabilă a drumului în Croația, sâmbătă, 6 august 2022. Conform BBC, toți cei 31 de supraviețuitori, tot de naționalitate poloneză, au fost răniți, iar unii dintre ei au ajuns la spital în stare foarte gravă. Toți pasagerii erau adulți, a transmis Ministerul Afacerilor Externe din Polonia.

Victimele se îndreptau către Medjugorje, un locaș catolic din Bosnia, iar accidentul a avut loc la ora locală 05:40. Vehiculul se afla pe șoseaua A4 Jarek Visaski – Podvorec, la nord-est de Zagreb. Inițial au fost raportate 11 fatalități, însă o a 12-a persoană a murit la spital, a transmis ministrul de Interne croat, Davor Bozinovic.

„Unii dintre pasageri se luptă pentru a rămâne în viață”, precizase acesta de dimineață. Premierul croat, Andrej Plekovic, și-a exprimat condoleanțele pe Twitter, adăugând că salvatorii fac tot posibilul pentru a ajuta. Doi miniștri polonezi vor ajunge în Croația în decursul zilei de sâmbătă, a transmis presa locală.

Revenim cu mai multe informații pe parcursul zilei de astăzi.

Patru români, decedați în accidentul fatal din Bulgaria. Premierul Ciucă, condoleanțe pentru familiile afectate

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe familiilor românilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier petrecut în Bulgaria în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a dat asigurări că instituţiile statului fac toate demersurile necesare pentru aducerea în ţară a celor răniţi în tragicul incident.

"M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune. La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai bună îngrijire medicală. Un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi. Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri", a precizat Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, şeful Executivului a subliniat că instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, şi să le asigure o cât mai bună îngrijire.

Premierul le transmite sănătate românilor răniţi în tragicul accident şi recuperare cât mai rapidă.

Patru români au murit în urma accidentului rutier petrecut azi-noapte în Bulgaria, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. În autocar se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar restul români. Citește restul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel