12 noi consuli generali. Guvernul a adoptat măsura

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, măsuri pentru numirea a 12 noi consuli generali. 

"Numirea acestora s-a făcut în baza unui proces de selecţie transparent, pe baza unor criterii obiective, procedură care se aliniază practicilor uzitate şi de alte state", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, cele 12 numiri în funcţiile de consuli generali vizează posturi vacante sau posturi pentru care în termen de 90 de zile (termenul în care numirea va deveni aplicabilă) se va împlini mandatul de patru ani pentru consulul general aflat la post. Numirile şi rechemările au fost stabilite prin hotărâri de guvern, se mai arată în comunicat. 

Astfel, Manuel Pleşa va fi consul general al României la Barcelona. Se recheamă din acest post Geanina Mihaela Boicu, care şi-a început misiunea în 21.02.2013. 

Mircea Ciulu se numeşte consul general al României la Hong Kong. În prezent, postul este vacant. 

Cosmin Dumitrescu se numeşte consul general al României la Los Angeles. Se recheamă din acest post Eugen Chivu, care şi-a început misiunea în 20.02.2013. 

Andreea Berechet va fi consul general al României la Manchester, post care era vacant. 

Mircea Ghenea va prelua postul de la Miami, de asemenea vacant. 

Radu Sârbu se numeşte consul general al României la Rio de Janeiro. Se recheamă din acest post Ovidiu Grecea, care şi-a început misiunea în 23.12.2012. 

Teodora Mircea se numeşte consul general al României la Salonic. Se recheamă din acest post Martin-Ladislau Salamon-Paven, care şi-a început misiunea în 15.07.2012. 

Anton Păcureţu se numeşte consul general al României la Sankt Petersburg. Se recheamă din acest post Nicolae Pahonea, care şi-a început misiunea în 30.09.2011. 

Iulian Niţu se numşte consul general al României la Sydney. Se recheamă din acest post Floricel Mocanu, care şi-a început misiunea în 19.05.2011. 

Daniel Banu se numeşte consul general al României la Szeged. Se recheamă din acest post Ioan Fodoreanu, care şi-a început misiunea în 14.11.2012. 

Cosmin Lotreanu se numeşte consul general al României la Trieste. Se recheamă din acest post Cosmin Dumitrescu, care şi-a început misiunea în 19.09.2012. 

Ovidiu Grecea se numeşte consul general al României la Vancouver. În prezent, postul este vacant, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel