12 morți în Siria în urma unui atentat sinucigaș

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva zeci au fost rănite joi în nord-estul Siriei într-un triplu atac sinucigaș cu mașină capcană, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Trei teroriști kamikaze și-au detonat mașina capcană în diferite locuri din orașul Tall Tamer, situat în provincia Hassake, a informat OSDO, care dispune de o vastă rețea de surse de informație în rândurile serviciilor medicale și militanților din Siria, potrivit Agerpres.

Această localitate aflată sub controlul forțelor kurde siriene a fost ținta mai multor atacuri din partea grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Una dintre explozii a avut loc în fața unei clădiri a forțelor de securitate, potrivit OSDO, care nu a putut preciza dacă s-au înregistrat răniți printre civili.

Televiziunea de stat a relatat și ea despre aceste atacuri, afirmând că cel puțin nouă persoane au fost ucise și câteva zeci rănite.

Regiunea râului Khabour, pe malurile căruia se află Tall Tamer, a fost cucerită în februarie de SI, care a răpit acolo cel puțin 220 de creștini asirieni.

Între timp, luptătorii kurzi sirieni au preluat controlul asupra zonei respective și zeci de ostatici au fost eliberați de jihadiști, printre care 25 miercuri, după cum a anunțat Rețeaua asiriană pentru drepturile omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel