11 Septembrie 2001, proces. Un stat, implicat în atentate

Ambasada Arabiei Saudite din Washington DC ar fi finanțat și oferit suport atacurilor din 11 septembrie, potrivit unor dovezi prezentate în procesul împotriva guvernului saudit.

Așa cum a anunțat și New York Post, ambasada Arabiei Saudite ar fi folosit doi angajați pentru ”testarea” deturnării avioanelor, informează The Independent.

Potrivit sursei citate, guvernul saudit a plătit doi cetățeni care s-au prezentat studenți în SUA. Aceștia au zburat de la Phoenix la Washington și au testat securitatea punții de pilotaj, chiar înainte de 11 septembrie.

"Am afirmat de mult că există relații de lungă durată și strânse între al Qaeda și componentele religioase ale guvernului saudit", a declarat Sean Carter, avocat principal în porocesul intendat Arabiei Saudite.

Guvernul saudit a negat legăturile cu teroriștii, iar avocații guvernului Arabiei Saudite au depus plângeri pentru a respinge acuzele.

Cazul poate fi judecat datorită Legii împotriva sposorizării terorismului, care a fost votată de către Congres în luna septembrie, în ciuda veto-ului la care a apelat fostul președinte Barack Obama și a lobby-ului din partea guvernului saudit.

Legea permite supraviețuitorilor și rudelor victimelor să acționeze în judecată guvernele străine în instanțele federale americane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel