11 morţi şi peste 100 de răniţi, într-o puternică furtună în apropiere de Shanghai

Un furtună puternică a provocat moartea a 11 persoane, nouă dispăruţi şi peste o sută de răniţi într-un oraş de coastă din apropiere de Shanghai, au anunţat sâmbătă autorităţile chineze, citate de AFP.

Furtuna, însoţită de vânturi violente, s-a abătut vineri seara asupra localităţii Nantong, în partea de nord a estuarului fluviului Yangtse, transmite Agerpres.

Potrivit primarului oraşului, furtuna a ucis 11 persoane şi a provocat 102 răniţi, în timp ce 3.050 de localnici au fost evacuaţi. Victimele au pierit în urma unor copaci smulşi, stâlpi de electricitate prăbuşiţi, sau împinşi în cursurile de apă de vânturile puternice, a precizat primarul pe reţeaua de socializare Weibo.

Un vas de pescuit s-a răsturnat, aruncând cei 11 membri ai echipajului în apă. Doar doi dintre ei au fost recuperaţi, ceilalţi 9 fiind daţi dispăruţi. "Numeroase locuinţe au fost afectate", se arată în comunicat.

Potrivit unei informaţii publicate pe Toutiao.com, furtuna a fost însoţită de grindină cu bucăţi de gheaţă cu diametrul de 3 centimetri.

Oraşul Nantong, din provincia Jiangsu (estul ţării), are o populaţie de 8 milioane de locuitori pe vastul său teritoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel