11 iunie - Ministru suspendat din funcție. Președintele a semnat decretul

Denisa Zamfir / 11 iun 2019 / 10:53 Salveaza PDF Comentarii
Palatul Cotroceni
Descriere foto: Palatul Cotroceni

La data de 11 iunie au avut loc o serie de evenimente importante, printre care faptul că un ministru a fost suspendat din funcție, președintele semnând decretul privind suspendarea din funcție

La data de 11 iunie 2007 preşedintele României, la vremea respectivă Traian Băsescu, a semnat decretul privind suspendarea lui Zsolt Nagy din funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Iată sumarul evenimentelor realizat de Mediafax:


1864 - S-a născut compozitorul Richard Strauss ("Simfonia Alpilor", "Salomeea", "Femeia fără umbră") (d. 8 sep 1949)

1910 - S-a născut cercetătorul şi oceanograful Jacques-Yves Cousteau (d. iunie 1997).

1948 - România şi Israelul au stabilit relaţii diplomatice la nivel de legaţie.

1948 - Marea Adunare Naţională a votat Legea nr. 119 privind naţionalizarea principalelor întreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurări şi de transport.

1965 - Regina Elisabeta a Marii Britanii le-a conferit celor patru Beatles titlul de "Cavaler al Imperiului Britanic".

1978 - Jucătoarea de tenis Virginia Ruzici a câştigat turneul de la Rolland Garos, fiind prima româncă învingătoare la simplu şi la dublu, alături de iugoslava Mima Iansovec.

1992 - La Bucureşti a fost organizat primul Târg Internaţional de Carte - "Bookarest".

1996 - România şi Republica Zimbabwe au încheiat Acordul comercial bilateral, cu prilejul vizitei pe care preşedintele zimbabwean, Robert Gabriel Mugabe, a întreprins-o în România.

1997 - Congresul american a cerut administraţiei de la Casa Albă să sprijine aderarea României la NATO, din primul val.

1998 - Ministerul de Interne al României şi Ministerul Federal de Interne al Germaniei au încheiat, la Bonn, o Convenţie privind preluarea reciprocă a persoanelor fără cetăţenie aflate în situaţii ilegale pe teritoriul celor două state.

2002 - Preşedintele american, George W. Bush, a promulgat legea care reafirmă sprijinul Statelor Unite pentru extinderea NATO şi autorizează acordarea de asistenţă financiară pentru şapte ţări candidate la NATO - Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Slovenia, Bulgaria şi România.

2007 - Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu

2007 - Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind suspendarea lui Zsolt Nagy din funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei

2007 - Yahoo! lansează omg!, un nou canal care acordă atenţie celebrităţilor, după modelul revistei US Weekly sau blogului PerezHilton.com

2008 - Biserica Evanghelică din Bistriţa-Năsăud, monument istoric din secolul al XIV - lea, care are cel mai înalt turn din Transilvania, a fost distrusă de un incendiu.

Vezi și: Badea, acid la adresa lui Barna: Mi s-a blocat creierul! Ce are dacă-l pui pe Băsescu premier?


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26