11 chinezi din aceeaşi familie s-au căsătorit şi au divorţat între ei de 23 de ori într-o lună. Motivul - fraudă imobiliară

Unsprezece chinezi din aceeaşi familie s-au căsătorit între ei şi au divorţat de 23 de ori într-o singură lună, cu scopul de a obţine fraudulos apartamente de la stat, a anunţat presa oficială din această ţară, citată de AFP.

În urma unor lucrări de amenajare în satul Feijichangjiao, situat în provincia Zhejiang, o parte dintre locuitori trebuiau să fie expropriaţi. În compensaţie, statul chinez a oferit echivalentul unui apartament nou cu suprafaţa totală de 40 de metri pătraţi oricărei persoane înregistrate la starea civilă pe lista rezidenţilor din acea zonă. Anticipând o afacere profitabilă, un anumit domn Pan s-a împăcat cu doamna Shi, fosta lui soţie de care divorţase în 2011, a relatat marţi cotidianul Global Times.

,,De ce s-a produs această reapariţie bruscă a iubirii?, s-au întrebat jurnaliştii chinezi. Tot ei au găsit explicaţia: doamna Shi dispunea de documente care îi atestă statutul de rezidentă în acel sat - condiţie indispensabilă pentru obţinerea unui apartament gratuit. După ce s-au recăsătorit pe 6 martie, cei doi parteneri de viaţă au divorţat din nou, după doar şase zile. În acest interval de timp, domnul Pan a obţinut un certificat de rezident în comună. Certificatul, care rămâne în proprietatea posesorului chiar şi după un divorţ, i-a oferit astfel bărbatului chinez acces la acel bun imobiliar.

Însă operaţiunea nu s-a oprit în acel punct. De acum rezident în satul Feijichangjiao, domnul Pan a dorit ca şi membrii familiei sale să beneficieze de acelaşi statut de invidiat: într-un interval de 15 zile s-a căsătorit şi a divorţat de cumnata lui apoi de sora acesteia. Fosta lui soţie nu a rămas nici ea cu braţele încrucişate, întrucât a folosit acelaşi procedeu cu un alt fost soţ al ei.

În total, 11 persoane, inclusiv verişori, fraţi şi surori, au încheiat 23 de mariaje şi divorţuri 'imaginare', au concluzionat jurnaliştii de la Global Times, citând Poliţia locală. Suspecţii şi-au explicat gestul prin dorinţa de câştig şi 'au exprimat regrete', a subliniat acelaşi ziar chinez. Poliţia a deschis o anchetă, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel