10% din locuitorii acestui județ, persoane cu dizabilităţi. Cel puțin în acte. Ce beneficii au

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Primarul din Drobeta Turnu Severin a intrat la bănuieli după ce în oraș există sute de mașini de lux pentru care nu se plătește impozit, asta pentru că proprietarii au certificate de persoane cu dizabilități. 

10% din cei aproape 250 de mii de locuitori din Mehedinţi sunt persoane cu dizabilităţi. Cel puţin în acte. Iar asta le aduce scutiri de impozite pe clădiri şi maşini, scrie Mediafax. 

Mulţi sunt angajaţi la stat, aşa că primesc şi salarii mai mari în baza certificatelor care arată că au cel puţin o dizabilitate.

Angajați cu certificate

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, 235 angajaţi au certificate de persoană cu dizabilităţi.

„Asta nu trebuie să mă întrebaţi pe mine. Trebuie să întrebaţi pe… persoanele de la Timişoara care au dat diagnosticul. Nu pe mine”, spune Radu, medic SJU Drobeta Turnu Severin.

„Acum…ce pot să vă spun? Este, totuşi, şi legislaţia locului de muncă. A Medicinei muncii. Nu cred că este actualizată la ce se întâmplă în zilele noastre. Astfel, nu s-a făcut până în prezent analiza locului de muncă, corelat cu acest certificat de handicap”, spune şi Elena Bololoi, medic SJU Drobeta Turnu Severin.

Autoturisme de lux pentru care nu se plătește impozite

Primarul din Drobeta Turnu Severin a observat că în oraş sunt peste 500 de autoturisme de lux, ale căror proprietari nu plătesc impozite, deoarece au certificate de dizabilitate.

„Persoane scutite de impozitul pentru mijloacele auto. Persoane care plătesc mai puţin cu 2.151.000 la nivel de municipiu. La clădiri avem 5363 de persoane care plătesc mai puţin cu aproape un milion”, a explicat Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin.

Nevăzători cu permise de conducere

În Mehedinţi sunt şi oameni care, în acte, figurează ca nevăzători, dar au… permis de conducere.

„În urma unei solicitări pe care am făcut-o către Serviciul Poliţiei Rutiere, să ne comunice câte dintre persoanele încadrate în grad de handicap vizual grav, cu însoţitor, beneficiază de permis de conducere, am constatat că 10 astfel de persoane deţin, în continuare, permise de conducere”, a precizat Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel