105 ani de închisoare pentru un singur link

BarrettBrown
BarrettBrown

Un jurnalist este acuzat, într-un proces, că a pus un link către o zonă cu informații clasificate. 

În scurta sa carieră jurnalistică, Barrett Brown a reușit să supere de mai multe ori guvernul și sistemul judiciar din SUA. Tânărul a combinat activitatea jurnalistică cu susținerea grupului de hackeri Anonymous, organizație ostilă administrației americane, scrie paginademedia.ro.

Acesta este și motivul pentru care riscă 105 ani de închisoare într-un proces care i-a fost intentat în urmă cu un an de zile. Procesul nu vizează articolele scrise de el și nici faptul că are diferite cunoștințe în anturajul hackerilor, el fiind cercetat pentru un simplu link, potrivit Le Monde.

Acces la 5.000 de numere de cărți de credit și la informații care permit identificarea proprietarilor lor

Potrivit New York Times, infracțiunea care i-a adus 17 capete de acuzare este aceea că a publicat pe site-ul său Project PM un link la adresa web a unor fișiere Stratfot, care conțineau cinci milioane de adrese de e-mail și informații clasificate ale Stratfor Global Intelligence, care au fost piratate de Anonymous și publicate pe WikiLeaks.

Potrivit justiției americane, postând acest link, M. Brown “a oferit acces la 5.000 de numere de cărți de credit și la informații care permit identificarea proprietarilor lor”. Potrivit justiției, el este vinovat chiar dacă nu a participat la furtul de date.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel