100 de brazi plantați pe Domeniul Regal Peleș pentru a marca cei 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I

Foto: Iulia Radu de la Pixabay
Foto: Iulia Radu de la Pixabay

Miercuri 28 aprilie 2021, pe Domeniul Regal din Sinaia au fost plantați 100 de puieți de brad, pentru a marca cei 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I. Acțiunea a fost inițiată de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș (APRP), în parteneriat cu Direcția Silvică Prahova și cu ajutorul voluntarilor din comunitatea locală, de la Ocolul Silvic Sinaia și Azuga și de la Liceul Tehnologic Valea Doftanei.

APRP lansează o serie de activități de plantare și împădurire pe Domeniul Regal Peleș dar și o invitație altor comunități să preia ideea celor „100 de arbori la 100 de ani”, pentru a onora memoria Regelui Mihai.Oferiți de Ocolul Silvic, puieții de brad au fost plantați pe marginea Aleii Peleșului, începând de la Cuțitul de Argint până pe peluza din fața Castelului Peleș. Astfel, noii arbori vor constitui aliniamente naturale în zona Stăvilar și Bastion dar și în proximitatea Castelului

„Extindem și redescoperim patrimoniul natural al Domeniului Regal Peleș, cu ajutorul voluntarilor de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și de la Liceul Tehnologic Valea Doftanei. Plantarea celor 100 de brazi, în anul centenar al nașterii Regelui Mihai, este o primă etapă în acțiunile prin care Asociația Pentru Patrimoniul Regal Peleș va îmbogăți fondul silvic de aici. Continuăm și cu alte proiecte menite să sporească frumusețea acestui peisaj, atât de îndrăgit de Regii și Reginele României, dar și de sute de mii de turiști din toată lumea” a spus domnul Ion Tucă, Vicepreședintele APRP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel