Urmărește emisiunea live


10 Mai, "Ziua regelui", sarbatoare națională. Vezi dacă va fi zi liberă

Camera Deputaților a decis, miercuri, ca   10 Mai să fie declarată sărbătoare națională. Totuși, propunerea legislativă adoptată de Parlament nu prevede faptul ca ziua de 10 mai să fie declarată nelucrătoare pentru bugetari.

În forma inițală, exista o prevedere prin care Codul Muncii urma să fie modificat, prin introducerea zilei de 10 Mai în lista sărbătorilor legale în care nu se lucrează.  Dispozitia a fost eliminată în urma amendamentelor adoptate de Comisia pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputatilor.

În raportul Comisiei se arată că propunerea ca ziua de 10 Mai să fie si liberă pentru bugetari nu poate fi susținută din punct de vedere financiar.

Citește și: Zile libere: Parlamentarii vor ca Înălţarea Domnului, 10 Mai şi ziua lui Constantin Brâncuşi să fie declarate zile nelucrătoare 


Ziua de  10 Mai este legată de trei evenimente de referință în istoria României: începutul domniei lui Carol I (1866), declararea Independenței de stat (1877) și încoronarea primului rege al țarii (1881).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel