10 lucruri despre câini pe care nu le știai

Foto: Instagram @iunibaluuuni
Foto: Instagram @iunibaluuuni

Îți prezentăm 10 curiozități mai puțin cunoscute despre câini, cei mai buni prieteni ai oamenilor. 

1. La nivel mondial există 344 de rase de câini, clasificate în mai multe subtipuri precum 'câini de vânătoare', 'câini de agrement', 'câini de companie', etc. 

2. Amprenta nasului unui câine este unică. 

3. Nasul unui patruped are până la 300 de milioane de receptori. În comparație, nasul unui om are aproximativ 5 milioane. Câinii pot mirosi de aproximativ 100.000 de ori mai bine ca oamenii.

4. Câinii dorm în poziția 'covrig' pentru a-și proteja organele. Acesta este un obicei vechi de mii de ani, de când câinii trăiau în sălbăticie și erau predispuși la diferite atacuri. 

5. Căscatul este contagios și pentru câini. 

6. Dalmațienii se nasc fără pete, complet albi. Petele lor apar pe măsură ce înaintează în vârstă. 

7. Există mai multe rase de câini românești: ciobănescul carpatin, ciobănescul mioritic, ciobănescul românesc corb și ciobănescul românesc de Bucovina, ș.a.

8. Se crede că primii câini domesticiți au fost acum mai bine de 15.000 de ani. Cu toate acestea, în Siberia și Belgia au fost găsite rămășițe de câini domesticiți de aproximativ 33.000 de ani.

9. În funcție de rasă, speranța de viață a câinilor este între 8 și 15 ani. Există însă patrupezi care au trăit și mai mult. Cel mai longeviv câine a trăit până la 30 de ani, scrie shtiu.ro.

10. Peste un milion de câini au primit moșteniri după moartea stăpânilor, la nivel mondial. 

VEZI ȘI: 10 semne că ai un câine care te iubește

Patrupezii au metode diferite față de oameni prin care își arată dragostea. Nu pot spune 'Te iubesc' în cuvinte, dar e foarte ușor să recunoști semnele afecțiunii lor. 

Înainte de prezentarea celor zece semne cu ajutorul cărora poți interpreta iubirea patrupedului, trebuie să știi că propriul tău instinct e un factor decisiv în înțelegerea limbajului său. 

Cele zece semne reprezintă un ghid general, orientativ, nu neapărat complet. Poate că patrupedul tău a găsit și alte metode prin care să-și exprime dragostea. Îți va fi mai ușor să interpretezi semnele afecțiunii câinelui față de tine cu cât relația voastră e mai bună! 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel