Germania poate accelera victoria Ucrainei în războiul cu Rusia - consideră şeful diplomaţiei ucrainene

Germania poate accelera victoria Ucrainei în războiul cu Rusia - consideră şeful diplomaţiei ucrainene
Germania poate accelera victoria Ucrainei în războiul cu Rusia - consideră şeful diplomaţiei ucrainene

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a făcut apel la Germania să accelereze victoria Ucrainei în războiul cu Rusia, prin creşterea sprijinului militar şi a presiunii asupra Moscovei. 

Potrivit Ukrinform, Kuleba a făcut declaraţii în acest sens la o conferinţă a Fundaţiei Konrad Adenauer, desfăşurată miercuri. "Dacă Europa manifestă slăbciune, Rusia distruge viaţa normală şi stabilă a fiecărei gospodării europene. Prin urmare, este necesar să oprim Moscova şi să o împiedicăm să şantajeze Europa prin intermediul resurselor energetice şi al inflaţiei" - a afirmat şeful diplomaţiei ucrainen.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, războiul trebuie să se încheie în condiţii stabilite de Ucraina, iar pentru acest lucru Kievul noastră are nevoie de ajutorul Germaniei.

"Germania poate aduce victoria mai aproape prin întărirea sprijinului pentru Ucraina"

"Germania poate aduce victoria mai aproape prin întărirea sprijinului pentru Ucraina. Tancurile şi vehicule blindate, obuzierele suplimentare, MLRS şi armele antiaeriene vor ajuta la îmbunătăţirea situaţiei pe câmpul de luptă. În acelaşi timp, furnizarea de sisteme terestre de apărare aeriană va ajuta la protejarea civililor de loviturile ruseşti" - a mai declarat Kuleba.

De asemenea, şeful diplomaţiei ucrainene a cerut Germaniei să intensifice eforturile în privinţa exercitării presiunii asupra Federaţiei Ruse, inclusiv printr-un embargo complet asupra transportatorilor de energie, deconectarea tuturor băncilor ruse şi belaruse de la SWIFT, interzicerea propagandei ruse în Europa, retragerea tuturor companiilor germane din Rusia şi suspendarea acordării vizelor pentru cetăţenii ruşi.

"Crimele ruşilor din Ucraina nu pot rămâne nepedepsite. Ne aşteptăm ca Germania să sprijine toate eforturile care vizează aducerea criminalilor în faţa justiţiei" - a subliniat ministrul ucrainean de externe. Amintim că, pe 4 septembrie, premierul ucrainean, Denis Şmihal, a fost la Berlin, unde a purtat discuţii cu privire la extinderea livrărilor de arme din Germania către Ucraina, scrie Rador.

Citește și - Putin: Occidentul este pe cale de a eşua, viitorul este în Asia

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că a subminat economia mondială, cu ceea ce el a prezentat drept o tentativă zadarnică şi agresivă a Vestului de a-şi impune hegemonia, şi a susţinut că puterile în ascensiune din Asia reprezintă viitorul, potrivit Reuters.

SUA şi aliaţii lor au impus Rusiei cele mai severe sancţiuni din istoria modernă pentru ceea ce Putin prezintă drept o 'operaţiune militară specială' în Ucraina, răspuns care - potrivit Kremlinului - echivalează cu o declaraţie de război. Adresându-se Forumului Economic Estic de la Vladivostok, în Extremul Orient, Putin a declarat că sancţiunile împotriva Rusiei au înlocuit pandemia de COVID-19 ca principală ameninţare pentru economia mondială.

'Vorbesc despre febra sancţiunilor occidentale, cu tentativa sa impertinentă şi agresivă de a impune modele de comportament altor ţări, de a le priva de suveranitatea lor şi de a le subordona voinţei lor', a declarat Putin.

Potrivit preşedintelui rus, Occidentul încearcă să-şi impună lumii voinţa, dar că puterea sa este în declin, fiindcă originea creşterii mondiale se află acum în Asia. 'Schimbări ireversibile şi chiar tectonice au avut loc în relaţiile internaţionale', a declarat Putin.

Moscova va sfida încercările Occidentului de a scoate ţara de pe scena globală. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel