EXCLUSIV  1 Mai. Negrescu anunţă noi măsuri pentru salariaţi: Lansăm o Cartă a drepturilor sociale în context digital

Victor Negrescu  Foto: Crișan Andreescu
Victor Negrescu Foto: Crișan Andreescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a vorbit, la DC News, despre ce înseamnă în 2021, într-o perioadă în care telemunca şi digitalizarea au schimbat radical modul în care oamenii muncesc, mai ales în contextul pandemiei, Ziua Internaţională a Muncii, 1 Mai.

"S-au schimbat foarte multe lucruri şi de aceea este necesar să resetăm modul în care gândim munca şi cum protejăm salariatul. Lucrul acesta se întâmplă, în prezent, la nivel european. În cursul acestei luni urmează ca UE să vină cu un nou set de priorităţi pentru a proteja salariatul în noile condiţii. O să avem un summit social la Porto, în pregătirea, Zilei Europei, unde o să lansăm o serie de chestiuni de genul acesta. O să lansăm şi ceva foarte important, o Cartă a drepturilor sociale în context digital. Adică despre cum protejăm salariatul, cum protejăm cetăţeanul în contextul acesta digital.

Astăzi vorbim de un nou set de principii şi valori, dar cu siguranţă Ziua Muncii are o semnificaţie deosebită şi ar trebui să o identificăm şi să o punem acolo în calendar, nu doar prin prisma faptului că uneori avem o zi liberă ci prin prisma faptului că putem să ne gândim cum putem avea o viaţă profesională de care să fim bucuroşi şi să muncim având un venit decent şi asigurându-ne că la muncă suntem, într-adevăr, protejaţi şi putem să ne facem activitatea aşa cum ştim mai bine", a explicat Victor Negrescu, europarlamentar PSD.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel