1 din 4 lucrători cere ajutor de șomaj. Când se îmbunătățește situația

Numărul de americani care cer ajutor de șomaj a crescut cu 3 milioane săptămâna trecută, în timpul pandemiei care distruge economia Statelor Unite.

Numărul de americani care cer ajutor de șomaj a crescut cu 3 milioane săptămâna trecută, în timpul pandemiei care distruge economia Statelor Unite, conform BBC. Astfel, numărul total de cereri a ajuns, de la jumătatea lunii martie, la mai peste 36 de milioane, adică un sfert din forța de muncă americană.

„Cererile de șomaj de astăzi continuă creșterea fulminantă de la o săptămână la astăzi; de la Marea Criză Financiară nu a mai fost într-un asemenea stadiu piața muncii a Statelor Unite", a spus directorul Charles Schwab, Richard Flynn.

O revenire mai înceată

Conducătorul Băncii Centrale Americane a avertizat că recuperarea economică va fi mai înceată decât se credea înainte. În aprilie, angajatorii au concediat mai bine de 20 milioane persoane, crescând șomajul la 14,7%, eliminând un deceniu de creare de locuri de muncă.

Cu toate acestea, economiștii au spus că angajările vor începe să aibă loc într-un ritm mai accelerat odată cu relaxarea măsurilor de relaxare.

Creșterea șomajului a încetinit

Creșterea numărului de persoane care primesc ajutor de șomaj în săptămâna care s-a încheiat pe 9 mai este „destul de modestă", a transmis economistul șef din partea SUA la Capital Economics, Paul Ashworth.

„Majoritatea statelor abia au început să redeschidă afacerile în ultimele 10 zile, ne așteptăm la o mai mare creștere în angajări față de concedieri, în următoarele săptămâni, ceea ce sugerează că rata șomajului va scădea", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel