1 DECEMBRIE. Proteste de amploare în Piața Universității. Primele pregătiri- FOTO

De Ziua Națională a României, Bucureștiul va fi blocat. În Piața Constituției va avea loc o paradă militară. În Piața Universității, o revoltă. 

11.000 de oameni susțin că vor merge de 1 Decembrie în Piața Universității pentru a protesta. 21.000 se declară interesați. Duminică după-amiază în Piața Universității a apărut și un mesaj afișat de doi bărbați, agățat de un copac. "Ne vedem aici de 1 Decembrie" și-au spus ei în loc de "la revedere". 

(w670)

(w670)

Nemulțumirile sunt multe și pare că schimbarea Guvernului, aparent unul dat de "stradă", nu a mulțumit protestarii care, anunță ei, vor continua să-și manifeste revolta pe străzile Capitalei. 

Manifestanții vor, în ordinea descrescătoare a voturilor: 

- eliminarea imunității parlamentare;

- reducerea numărului parlamentarilor la 300, preferabil în două Camere;

- recuperarea prejudiciilor aduse statului, din dosarele penale;

- anchetă privind proveniența averilor și, eventual, confiscarea lor;

- impozitarea veniturilor Bisericii; 

- să fie aplicat principiul meritocrației. 

Pe de altă parte, de 1 Decembrie, se pregătesc să iasă în stradă și fermierii. Ei acuză că nu și-au primit subvențiile pentru că s-a defectat un soft de 28 de milioane de euro. Pentru libertatea.ro, Valentin Popa, un fermier care are de încasat subvenţia pentru 27 de hectare de teren arabil şi 200 de oi, în Sohatu, judeţul Călăraşi, a declarat: "Pe 1 Decembrie vom bloca drumurile naţionale şi centrul Bucureştiului. O să vedeţi iureş! Subvenţia de 190 de euro la hectar, cea mai mică din Europa, trebuia să fie deja în conturile fermierilor de la începutul lunii noiembrie, pentru că fermierii, la rândul lor, trebuie să facă plăţi până la sfârşitul lui noiembrie. Softul care s-a blocat a costat 28 de milioane de euro! Nu le e ruşine? Ei şi-au luat salariile şi îşi vor lua primele de Sărbători". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel