1 Decembrie la Târgu Mureș. Apel către politicieni: De ce suferă România - EXCLUSIV

La Târgu Mureș parcă și 1 Decembrie este altfel. Cu ocazia Zilei Naționale, membrii organizației ”Dacii Liberi”, îmbrăcați în costume populare și împreună cu harta României Mari, au defilat în cadrul paradei oficiale organizate în Târgu Mureș. Au fost singurii prezenți în acest mod, simțindu-se absența sătenilor ce obișnuiau să ia parte la momentul oficial.

De asemenea, s-a desfășurat și o expoziție cu fotografii din anul 1918, cu titlul "Marea Unire în imagini". Mulți oameni și-au arătat bucuria că pot vedea cum au trăit predecesorii noștri cel mai sublim moment al istoriei României. În acest mod, s-a dovedit încă o dată că tinerii sunt capabili de lucruri minunate, că indiferent de dificultăți, de vreme sau de sacrificii, românii au realizări, iar generația ce astăzi se formează trebuie să aibă parte de un exemplu pozitiv și să țină cont de adevăratele valori ale neamului nostru.

(w670)

Dragoș Burghelia, preşedintele Asociaţiei Culturale „Dacii liberi", contactat de DC News, a vorbit despre România noastră.

DC News: Care este cea mai mare problemă a României? Cineva spunea aseară: 'însănătoșire grabnică, România!' De ce suferă România și cum ar putea fi vindecată?

Dragoș Burghelia: Desigur, pentru a îmbunătăţi o situație trebuie găsită sursa, şi anume problema. În cazul României, deşi pot fi găsite multe probleme eu consider că una ar rezuma şi dacă ar fi rezolvată ar schimba multe, şi anume lipsa de implicare, pasivitatea, nepăsarea. Societatea românească trebuie să înveţe să se implice din nou, să își ajute cu adevărat aproapele şi să îşi dea seama că e responsabilă de propria soartă. Avem puterea de a schimba ceva, doar că trebuie să muncim pentru asta.

DC News: Ziua Națională a României a fost sărbătorită cumva altfel la Târgu Mureș față de restul țării? Așa a părut.

Dragoș Burghelia: Nu pot spune că a fost diferit. Din nefericire vremea nu a ținut cu noi și lucrul special, aș putea spune că a fost prezența noastră, a tinerilor, îmbracăți în port popular, noi fiind singurii prezenți anul acesta în cadrul paradei oficiale în acest mod.

DC News: Ce le transmiți politicienilor?

Dragoș Burghelia: Politicienilor le doresc mai multă înţelepciune şi să fie conştienţi de rolul pe care îl au, de faptul că vieţile atâtor oameni depind de deciziile lor. Nu mă aştept ca ei să se schimbe, dar îmi doresc să aibă măcar decență şi bun-simț, fiind totuşi reprezentanţii noştri. Ne dorim o schimbare reală, şi pentru asta, inevitabil, trebuie schimbaţi mulţi oameni, să avem conducători cu ideologie, cu coloană vertebrală, adevăraţi bărbaţi de stat, alături de care să ne simţim în siguranţă atât în ţara noastră cât şi la nivel internaţional, iar tinerii reprezintă adevărata speranţă, tineri educaţi, responsabili şi conştiincioşi.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel