1 Decembrie. Drapel lung de 100 de metri, purtat de militari

Ema Apostu / 01 dec 2018 / 15:02 Salveaza PDF Comentarii
1 Decembrie
1 Decembrie

Un drapel lung de 100 de metri a fost purtat de zeci de militari din toate structurile Garnizoanei Brăila, pe Calea Călăraşilor, principala arteră de circulaţie a municipiului.

Manifestările s-au deschis cu un ceremonialul militar şi religios, după care au urmat trecerea în revistă a gărzii de onoare, intonarea Imnului Naţional şi depuneri de coroane de flori la monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu. Un moment aparte a fost reprezentat de sosirea a 18 militari din cadrul structurilor MApN şi MAI, între care 5 femei, care au alergat de la Galaţi până la Brăila, pe o distanţă de 35 km, sub deviza "Alerg pentru unire!", în cinstea Zilei Naţionale, dar şi pentru a atrage atenţia asupra unor campanii umanitare organizate pentru doi colegi aflaţi în suferinţă.

Primăria Brăilei a oferit, cu această ocazie, 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, timp în care, pe platoul din Piaţa Independenţei, au fost deschise Târgul de Iarnă şi atelierele "Români în anul Centenar", organizate de Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati". Cunoscutul cântăreţ Grigore Leşe a deschis seria concertelor dedicate Zilei Naţionale a României, care vor continua cu spectacole susţinute de Ansamblul "Lozioara" din Străşeni (Republica Moldova), Ansamblul "Dunărenii" din Chiscani şi Ansamblul "Izvoraşul" din Cahul (Republica Modova).

La ora 17,00, pe platoul din faţa Primăriei, este programată festivitatea de deschidere a luminilor de sărbători, care anul acesta vor fi în culorile tricolorului, după care vor avea loc spectacole susţinute de Ansamblul "Muşăţeanca" (Însurăţei), Ansamblul "Altona" (Cerna, Tulcea), Ansamblul "Izvoraşul" (Cahul), Ansamblul "Constantin Condruz" (Gemenele), Ansamblul "Kymata" al Uniunii Elene din România (Prahova), Ansamblul "Lozioara" (Străşeni), George Petrenco, Ansamblul "Pandora" (Brăila) şi Trupa "Antic".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28