EXCLUSIV  1 Decembrie 1918. Cum au încercat să boicoteze ungurii Marea Unire - DOCUMENT

unire 1918
unire 1918

Istoricul Bogdan Bucur scoate la lumină infromații foarte interesante în volumul său ”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”.

”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” prezintă o perspectivă asupra Marii Uniri, asupra procesului de unificare statală și asupra consecințelor sale printr-o abordare realistă. Volumul prezintă numeroase documente și ilustrații care explică faptele.

Istoricul Bogdan Bucur a comentat documente prezentate în volum.

Acesta a comentat un manifest de propagandă republicană maghiară ce fusese distribuit în Transilvania, Banat și în parțile române locuite de maghiari. Manifestul exprima opinii defavorabile proiectului unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei, Sătmarului și Maramureșului cu România, lucru care s-a întâmplat la 1 Decembrie 1918.

”Este un manifest comunist maghiar care a circulat în Transilvania, în românește. Apără punctul de vedere republican maghiar de după 11 noiembrie 1918. Situația era extrem de tulbure. Există acest manifest puțin cunoscut. Manifestul a circulat în Transilvania pentru a bloca proiectul unionist”, a explicat Bogdan Bucur.

(w670)

VIDEO:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel