1.500 de militari americani vor fi trimiși în Golf

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că va trimite aproximativ 1.500 de militari americani în Orientul Mijlociu, în cea mai mare parte ca măsură de protecţie pe fondul intensificării tensiunilor cu Iranul, relatează Reuters.

El a spus că desfăşurarea implică un număr relativ mic de trupe. Aceste trupe ar urma să contribuie la consolidarea apărării americane în regiune, au declarat anterior două surse sub rezerva anonimatului, adăugând că în cadrul acestor forţe se află ingineri.

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, a anunţat joi că SUA intenţionează să trimită trupe suplimentare în Orientul Mijlociu pentru a asigura securitatea efectivelor deja desfăşurate.

SUA au în prezent între 60.000 şi 80.000 de militari desfăşuraţi în Orientul Mijlociu, dintre care 14.000 în Afganistan, 5.200 în Irak şi mai puţin de 2.000 în Siria, potrivit Pentagonului.

Washingtonul a trimis deja în Golf un portavion, USS Abraham Lincoln, şi un portelicopter, USS Kearsarge, care au la bord mai multe mii de militari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel