1.000 de soldaţi suplimentari pentru gestionarea crizei migraţiei în SUA

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA (DHS) a cerut luni 1.000 de soldaţi suplimentari care să ajute la gestionarea crizei migranţilor în Texas, unde condiţiile de reţinere a migranţilor ilegali l-au şocat inclusiv pe Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, informează marţi AFP.

Pentagonul a informat într-un comunicat că a primit o cerere pentru autorizarea a 1.000 de membri ai Gărzii Naţionale din Texas care să ajute agenţii însărcinaţi cu supravegherea frontierelor (Customs and Border Protection, CBP), debordaţi de numărul de refugiaţi care intră ilegal în SUA dinspre Mexic, în sud.

Membrii Gărzii Naţionale ar ajuta la gestionarea centrelor pentru migranţi adulţi doar în oraşele Donna, în estul frontierei cu Mexicul, şi Tornillo, la mijlocul frontierei. De asemenea, ei vor oferi ajutor la diferite puncte de intrare în ţară şi pe aeroporturile din El Paso şi Laredo, unde prezenţa lor ar ameliora securitatea şi ar permite fluidizarea traficului de pasageri.

Pentagonul nu a precizat când a primit această solicitare, nici dacă o va autoriza, însă comunicatul informează că "guvernatorul din Texas, Greg Abbott, şi-a dat acordul pentru ca membri ai Gărzii Naţionale să ajute CBP".

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA se află sub focul criticilor după ce un raport ministerial dat publicităţii săptămâna trecută sublinia "suprapopularea periculoasă" în numeroase centre de primire de migranţi ilegali din Texas, majoritatea din America Centrală, care fug de violenţe şi sărăcia din ţările lor.

Aleşi democraţi au denunţat condiţii de viaţă "îngrozitoare" din aceste centre, iar Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, s-a declarat "şocată" de condiţiile în care se află migranţi reţinuţi în SUA.

Aceste centre de reţinere "nu au fost niciodată făcute pentru a gestiona volumul de migranţi care ne sosesc", a explicat, pentru CNN, Robert Perez, şeful-adjunct al Agenţiei pentru supravegherea frontierelor.

Potrivit cifrelor poliţiei de frontieră, 223.263 de persoane au fost reţinute în sectorul văii Rio Grande între octombrie 2018 şi mai 2019, o creştere de 124% în raport cu anul precedent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel