Eurostat: România, cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III

România a înregistrat în trimestrul III din 2014 cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, comparativ cu precedentele trei luni, conform celei de-a doua estimări pubicate vineri de Eurostat.

Cu o creștere economică trimestrială de 1,8%, România se clasează pe primul loc în UE, urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie, Slovenia şi Grecia (toate cu un avans de 0,7%), informează jurnalul.ro. Scăderi s-au înregistrat în Cipru (minus 0,4%), Austria (minus 0,3%) şi Italia (minus 0,1%).

Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,2% după un avans de 0,1% în trimestrul precedent, iar Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 0,3%, după un avans de 0,2% în trimestrul al doilea.

În ritm anual, creşterea zonei euro s-a menţinut în perioada iulie-septembrie la 0,8% în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de 1,3%, acelaşi cu cel înregistrat în trimestrul al doilea.

Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în Polonia (3,4%), Ungaria şi Slovenia (ambele cu 3,1%), România şi Marea Britanie (ambele cu 3%). Scăderi s-au înregistrat în Cipru (minus 2%), Croaţia şi Italia (ambele cu minus 0,5%) şi Finlanda (minus 0,3%).

Datele Eurostat sunt similare cu estimările anunţate de Institutul Naţional Statistică (INS), potrivit cărora economia României a crescut în trimestrul trei din acest an cu 1,8% faţă de trimestrul doi, iar avansul a fost de 3% comparativ cu perioada similară din 2013.

EUROSTAT: România a înregistrat cea mai mare creștere a PIB din UE, în trimestrul III, peste prognozele specialiștilor Bloomberg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel