DOSAR MICROSOFT. Sebastian Ghiță, despre licențele din dosarul Microsoft

Sebastian Ghiță a acordat un interviu exploziv în care a dezvăluit fapte de corupție produse în România ultimilor ani. Deputatul a vorbit despre dosarul Microsoft spunând că "Microsoft nu ne-a vândut nimic". Nicio licență.

"Știți ce ne-a vândut Microsoft? (n.r. - Cătălin Tolontan: Licențe). Nu. Asta se spune pe televiziuni. Nu ne-a vândut nici o licență! Pentru că acele calculatoare care erau în ministere aveau deja licențe", a spus Sebastian Ghiță într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.

Întrebat de unde aveau ministerele licențe, deputatul a zis: "De la noi, eu eram în afacerea IT la jumătatea anilor 2000 și știu ce spun. La un moment dat, exista obligația ca toate firmele care vindeau calculatoare să le vândă împreună cu licențe. Pe care noi le cumpăram, era sub 100 de dolari, de la Microsoft. Și atunci ce au făcut americanii? Au zis că vând Guvernului upgradarea, adică posibilitatea de a descărca îmbunătățirea softului. (...) Pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descărcate! Noi am cumpărat nimicul cu 400 de milioane de euro în 10 ani. Acesta este adevărul! Și de aici s-au luat șpăgile pe care le vedem astăzi la televizor".

VEZI ȘI: Sebastian Ghiță, MĂRTURISIRE: Am vizitat-o în arest la domiciliu

Firmele gen Microsoft, vinovate pentru jefuirea României

Sebastian Ghiță este de părere că firmele cum ar fi Microsoft sunt de vină pentru jefuirea țării noastre.

"Eu spun că s-au descărcat spre zero licenţe! Eu spun că am asistat la o operaţiune de furt din bugetul României de 400 de milioane de euro. Și Microsoft nu e singurul exemplu. Mai am să vă povestesc", a mai declarat Sebastian Ghiță.

Avertismentul oamenilor de afaceri

Sebastian Ghiță  a vorbit cu "sute de oameni de afaceri români" care reclamă că străinii sunt tratați privilegiat și care avertizează că "de acum înainte, și politicienii, și funcționarii să se aștepte să fie reclamați la DNA dacă mai cer și un capăt de ață".

"Șefii Microsoft din România, nu unul, ci mai mulți care s-au succedat, ofereau privilegiul reprezentării unor intermediari. Cum era Florică, celebrul Florică. Dacă o parte din bani se întorceau la ei, cred că procurorii pot afla. După cum, banii dinspre Florică plecau și la partide. (...) Ce nevoie avea SUA să băgăm noi bani în buzunarul Microsoft? E adevărat că Microsoft făcea drumuri la Guvern și la Ambasada SUA. Dar cert e că s-au luat șpăgi imense și, dacă vrei să te minți, zici că le-au luat pentru țară. O porcărie imensă, asta este afacerea Microsoft cu România! Știți că nu noi, ci Uniunea Europeană a oprit-o? Când și-a dat seama că se întîmplă în mai multe țări din Est a zis să le plătim la o valoare reziduală și să ne lase Microsoft în pace. Ne-au vândut o hârtie pe 400 de milioane de euro", a punctat Sebastian Ghiță în ediția print a ziarului Gazeta Sporturilor.

O altă țeapă pe modelul implementat de Microsoft

De asemenea, deputatul dezvăluie că cei de la Oracle ar fi pregătit un tun după modelul "implementat" de cei de la Microsoft, dar s-a evitat acest lucru: "Oracle a vrut de curând să facă același lucru. Ne-a vândut softuri de sute de milioane de euro.(...) Să ne fure și Oracle o tură!."

Interviul a fost acordat de Sebastian Ghiță lui Cătălin Tolontan în Gazeta Sporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel