Demers fulger după ce Anca Sigartău a anunțat că demisionează - EXCLUSIV

Băcăuanii au luat atitudine după ce Anca Sigartău a anunțat că vrea să-și dea demisia din funcția de la Teatrul Bacovia.

VEZI ȘI: Scandal monstru în teatru. Acuzații grave, implicați și politicieni

Oamenii vor să o determine pe marea actriță să renunțe la gestul său și să rămână la teatru. În acest sens a fost lansată o petiție pentru Anca Sigartău pe care - dacă doriți - o puteți semna AICI.

Inițiatorul petiției, contactat de DC News, a explicat de ce a inițiat acest demers.

"Exact cum am scris și în petiție, de când doamna Sigartău a venit în Bacău, multe lucruri frumoase s-au întâmplat. Iar acum, când văd că sunt mulți care încearcă să denigreze și să minimizeze ceea ce s-a intamplat, mă îngrozesc. Cred că gestul doamnei Sigartau e unul de curaj, nu de lasitate. Însă îmi doresc să continue ce a început, chiar dacă unora, nu înțeleg de ce, nu le convine", ne-a spus inițiatorul petiției care a vrut să-și păstreze anonimatul.

Iată textul petiției:

Sigartau pentru Bacau

S-a intamplat ca Bacaului sa i se intample ceva minunat!

Anca Sigartau.

Insa, din pacate, suntem prea romani ca sa meritam un lucru bun si frumos.

Nu meritam sa avem un teatru de calitate. Nu meritam sa ne vedem tinerii venind la teatru, altfel decat dusi cu forta. Nu meritam sa simtim ca traim intr-un oras viu. Nu meritam lucrurile bune care s-au intamplat si cele care sunt pe cale sa se intample in continuare.

Ne meritam soarta! Suntem mioritici pana in maduva oaselor!

Ne-a placut sa mergem o saptamana intreaga la teatru fara sa scoatem niciun ban din buzunar*. Ne-a placut foarte mult ca timp de 16 zile, sa traim la maxim, tot gratis, emotii unice, sa ne bucuram de frumos, sa ne laudam chiar cu orasul nostru frumos si viu. Ne-a placut sa ne simtim ca intr-o minunata vacanta intr-un oras european in mijlocul saptamanii. Ne-a placut sa ne putem plimba pur si simplu pe centru printre oameni care se bucurau ca si noi de tot ce era frumos atunci.

Dar apoi, din nou, romanismul din noi si-a spus cuvantul!

Ce prostie! Ce ne trebuie noua festival de teatru? Ce ne trebuie cultura? Ce ne trebuie relaxare si buna dispozitie? Cum sa te poti distra pe strada fara manele, tiganisme, mici si hamsii? Cum e posibil ca atatia tineri sa nu mearga in cluburi sa se imbete, in loc sa se simta minunat doar cu apa plata, cola si un covrig? Cum e posibil sa se joace baschet cu "panouri blonde" pe umerii baietilor, la miezul noptii in fata prefecturii iar lumea sa ii aplaude sincer?

E normal ca atunci cand te zbati, cand te agiti sa faci lucruri bune si frumoase (poate nu perfecte) iar unii, care se simt amenintati de pe functiile de care tin cu dintii incearca sa te traga in jos, cand stii ca bacauanii s-au bucurat sincer de lucrurile frumoase care se intampla insa altii te manjesc din cap pana-n picioare, e normal, zic sa te dai la o parte, sa zici ca, poate, aia putini si rai au dreptate.

Haideti sa nu mai fim atat de letargici, haideti sa le aratam tuturor, nu numai bacauanilor, ca ne pasa de orasul nostru, ca ne pasa de lucrurile bune si frumoase, sa le spunem tuturor ca vrem teatru, vrem festivaluri internationale, vrem distractie de calitate, vrem o viata mai frumoasa.

Putem incerca sa o convingem pe D-na Sigartau sa isi retraga demisia. Sa ii aratam ca ne pasa si ca vrem!

Sau putem incerca sa ii convingem pe cei care pot si vor sa ii respinga demisia doamnei Sigartau.

Dumneaei vrea! Noi vrem. Haideti sa le aratam tuturor ca vrem lucruri bune si frumoase pentru Bacau si nu numai.

SIGARTAU pentru BACAU!

Meritam cu totii mai mult!

(n.r. - * În perioada 1-16 august 2015 a avut loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock" (Theaterstock– International Arts Festival Bacău), organizat de Teatrul Municipal Bacovia, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Bacău, cu sprijinul investitorilor locali şi naţionali).

------------------------

Amintim că actrița Anca Sigartău, managerul Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, a anunțat că a decis să-și depună demisia din funcție.

"Eu am decis să-mi depun demisia. Dacă primăria decide să mi-o accepte, atunci lucrurile sunt clare: nu sunt un om dorit aici. Dacă nu, îmi doresc din toată inima ca lucrurile să se îndrepte", a scris Sigartău pe Facebook.

Ea a amintit că a ocupat funcția de manager al Teatrului Bacovia în baza unui concurs, iar proiectul său a fost public. Anca Sigartău a adăugat că nu se "cramponează" de funcție și că a mers la Bacău "pentru a face performanță".

"Am fost acuzată că din comisie au făcut parte colegii mei de scenă Maia Morgenstern, George Ivașcu sau Adrian Titieni. Am fost acuzată că din comisie a făcut parte viceprimarul Radu Ababei pe care îl cunosc și cu care sunt prietenă. Nu mă voi dezice de ei oricât de mârșave ar fi atacurile. Oamenii menționați mai sus sunt profesioniști adevărați, au venit în comisie pentru calitatea și experiența lor în funcțiile deținute. (...) Da, îi cunosc așa cum aș fi cunoscut probabil pe oricine era în comisie cu certe calități și care argumentat merita să fie acolo", a arătat Sigartău.

"Repet, nu mă cramponez de funcție, dar nu îmi place să încep și să las lucrurile neterminate. Îmi place să cred că sunt o luptătoare, că știu ce fac și că am argumente și că oriunde mă voi duce voi încerca să îmi fac treaba cât mai bine", a completat Sigartău.

Actrița le mulțumește tuturor angajaților din teatru, personal tehnic și actori, care i-au fost alături în perioada care a trecut de la numirea în funcție și spune că, dacă demisia îi va fi acceptată, și-ar dori ca manager să fie Eliza Judeu, "un om căruia îi pasă de teatru".

"În condițiile în care demisia mea va fi acceptată, doresc să îmi afirm pe această cale sprijinul pentru Eliza Judeu. Dacă Eliza Judeu, om care a candidat în martie dorește să mai candideze, are toată susținerea mea. Nu suntem prietene, dar știu că este un om căruia îi pasă de teatru și asta contează", a transmis Anca Sigartău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel