Zuckerman, poziționare fermă pentru statul de drept și lupta anticorupție

Ambasadorul SUA subliniază că va sprijini autorităţile române în demersurile privind consolidarea statului de drept şi lupta anticorupţie.

Ambasadorul agreat al Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, a subliniat, marţi, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că va acţiona pentru a sprijini autorităţile române în demersurile privind consolidarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citează Agerpres.

La întâlnire, preşedintele Klaus Iohannis a evocat soliditatea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, în plină dezvoltare şi aprofundare, în special după întâlnirile pe care le-a avut cu preşedintele Donald Trump, subliniind că România este un aliat de încredere al SUA, arată Administraţia Prezidenţială.

Angajamentul ferm al lui Zuckerman

În acest context, ambasadorul Adrian Zuckerman a exprimat angajamentul său ferm de a contribui la dezvoltarea puternică a Parteneriatului Strategic, exprimând aprecierea de care România se bucură din partea preşedintelui Donald Trump.

Cei doi oficiali au evocat relaţiile politice excelente dintre cele două ţări, evidenţiind şi necesitatea consolidării relaţiilor economice şi convenind asupra continuării, într-un ritm accelerat, a demersurilor pentru sporirea semnificativă a investiţiilor americane în România.

Iohannis, mulțumit de nivelul excelent al relaţiilor bilaterale

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

De asemenea, şeful statului i-a primit pe ambasadorul agreat al Republicii Chile, Jorge Alejandro Tagle Canelo, şi pe ambasadorul Republicii Elene, Sofia Grammata.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Republicii Chile, preşedintele Iohannis şi-a exprimat satisfacţia pentru nivelul excelent al relaţiilor bilaterale, subliniind necesitatea continuării şi diversificării acestora.

"Întrevederea a constituit un bun prilej pentru trecerea în revistă a stadiului relaţiilor dintre cele două ţări, context în care au fost examinate modalităţi de amplificare a acestora nu doar în domeniul economic, dar şi pe palierul politic, având în vedere valorile comune împărtăşite de cele două ţări - stat de drept, democraţie şi drepturile omului", arată Administraţia Prezidenţială.

L-a felicitat pe Iohannis

Ambasadorul Republicii Chile a evidenţiat relaţiile foarte bune cu UE şi a mulţumit pentru sprijinul acordat de România pentru avansarea negocierilor privind modernizarea Acordului de Asociere UE-Chile. Totodată, el a adresat felicitări preşedintelui Klaus Iohannis pentru primirea premiului "Carol cel Mare" ("Charlemagne"), apreciind eforturile Preşedintelui României în slujba proiectului de unificare europeană.

În cadrul discuţiei cu ambasadorul Republicii Elene, preşedintele Iohannis a salutat stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale, bazate pe legăturile istorice şi culturale tradiţionale, dar şi pe interese comune la nivel regional şi european.

Cei doi oficiali au apreciat evoluţia ascendentă a schimburilor comerciale şi au susţinut necesitatea de a continua eforturile pentru a utiliza potenţialul existent pentru dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale, precum şi a investiţiilor reciproce, inclusiv prin implementarea unor proiecte de interconectare a infrastructurii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel