Zona euro, în pericol. Anunțul venit de la Comisarul pentru Economie

Viitorul zonei euro este amenințat de pandemia Covid-19, boala creând astfel diferențe economice uriașe între cele 19 state membre, în ceea ce va fi cea mai mare recesiune de la Marea Criză Financiară încoace.

Viitorul zonei euro este amenințat de pandemia Covid-19, boala creând astfel diferențe economice uriașe între cele 19 state membre, în ceea ce va fi cea mai mare recesiune de la Marea Criză Financiară încoace, conform The Guardian.

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a spus că este o nevoie urgentă de a diminua inevitabilele probleme sociale și economice, în timp ce țările ies cu viteze diferite din înghețarea economiilor.

-1,5% până la finalul lui 2021

Economia zonei euro va scădea cu 7,75% în 2020 și va urca cu doar 6,25% în 2021, iar șomajul va crește cu două procente, până la 9,5%.

Gentiloni a spus că activitatea economică a Uniunii ca întreg „a scăzut cu aproximativ o treime practic peste noapte", din cauza carantinării impusă de guvernele europene.

Țările care își revin

Astfel, doar Austria, Croația, Slovacia și Polonia sunt țări din UE care sunt așteptate să revină la nivelul din 2019 de economie până la finalul anului 2021.

Peste 1,1 milioane de europeni au contractat coronavirusul, iar 137.000 și-au pierdut viața în lupta cu Covid-19, transmite Centrul european pentru controlul și prevenirea bolilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel