Zoe Petre: Bruxelles-ul și Washington-ul, atitudini aproape dictatoriale față de România

Fostul consilier prezidențial, Zoe Petre, a declarat că  autoritățile din Europa și America, care l-au reinstalat pe Traian Băsescu la Cotroceni, au avut atitudini aproape dictatoriale, iar una dintre consecințe este trendul mass-media de a îndepărta România de Occident, pe motiv că cei de acolo au nesocotit votul masiv al românilor, scrie Inpolitics.

”Fiindcă Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni, în perioada imediat următoare ne pândesc două pericole. În primul rând, președintele a lăsat să înțeleagă că vrea să se răzbune și chiar a anunțat, în trecut, luarea unor astfel de măsuri. Dacă va face asta, va fi rău de tot pentru toată lumea, inclusiv pentru România. În al doilea rând, există un trend în mass-media de îndepărtare a României de Occident, în ideea că Occidentul a nesocotit votul românilor.

Aceasta este consecința directă a atitudinii aproape dictatoriale a autorităților de la Bruxelles și de la Washington care au refuzat în mod constant să asculte argumentele rivalilor lui Traian Băsescu și au repetat ideile aberante pe care le-a susținut propaganda portocalie. Toate acestea au favorizat o stare de profundă nermulțumire, mulți români s-au simțit jigniți fiindcă Occidentul nu a vrut să asculte vocea poporului.

Consecințe vor fi rele. Este posibil să înregistrăm și o creștere a lui Dan Diaconescu, fiindcă există o anumită nemulțumire față de USL, pe care unii români o taxasează, fiindcă nu a dus treaba până la capăt și nu ne-a scăpat de Traian Băsescu. Astfel, Europa poate pierde un interlocutor care știer să respecte valorile și tradițiile democratice și ajunge exact unde nu a dorit să ajungă”, a explicat Zoe Petre pentru inpolitics.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel