Ziua Națională: Băsescu, huiduit la Arcul de Triumf. Protocolul, încălcat pentru Aspazia Cojocaru

Traian Băsescu a fost huiduit de o parte a bucureștenilor strânși la Arcul de Triumf pentru parada de Ziua Națională, atât la sosire, dar și pe timpul când acesta a depus coroana de flori. Rușine domnule Guvernator și Jos Băsescu erau cuvântele care răzbăteau  dinspre mulțime către șeful statului.

Mii de români s-au adunat la Arcul de Triumf pentru a lua parte la defilarea organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Şeful statului Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi şeful Senatului Crin Antonescu partcipă la eveniment.

Traian Băsescu, ca de fiecare dată când iese în public în ultima perioadă,  a fost huiduit de o parte a mulțimii adunată la parada de Ziua Națională. Huiduielile la adresa președintelui au început din momentul sosirii acestuia, dar și în perioada intonării imnului și a depunerii coroanei de flori la Arcul de Triumf.

Protocolul de la Ziua Națională a fost încălcat. Premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Crin Antonescu, nu au stat lângă președintele Traian Băsescu. Onoarea de a se așeza lângă președinte i-a revenit judecătorului Curții Constituționale, Aspazia Cojocaru. Ca și în urmă cu doi ani, Băsescu nu a dat mâna cu adversarii politici, conform protocolului, ci doar cu câțiva consilieri prezidențiali sau foști miniștri PDL.

 Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, SRI şi Serviciului de Protecţie şi Pază defilează în cinstea zilei de 1 decembrie 1918, când Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţiune care a consfințit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul şi Ţara Ungurească cu România.

Din decorul paradei nu au lipsit nici de această dată maidanezii.

 După terminarea paradei, Arcul de Triumf din Bucureşti va putea fi vizitat gratuit sâmbătă şi duminică, între orele 12.00 şi 18.00, de Ziua Naţioanlă a României. Tot sâmbătă, Ziua Naţională va fi marcată de municipalitate prin prezentarea expoziţiei de fotografie "Eroi sub Tricolor" de către Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în Parcul Herăstrau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel