ZIUA NAȚIONALĂ. Klaus Iohannis, mesaj de 1 Decembrie

Klaus Iohannis, a transmis un mesaj special cu ocazia zilei naționale de 1 Decembrie. Președintele ales se va afla de Ziua Națională la Alba Iulia.

"În curând vom marca 25 de ani de la căderea comunismului. Totodată, anul acesta, odată cu votul istoric din 16 noiembrie, românii au reușit împreună să dărâme un mit, să alunge o vorbă veche despre neputința noastră, să îngroape acel sentiment că totul este pierdut și că țara noastră nu mai are viitor. Îndeplinindu-și datoria de cetățeni, românii din afara granițelor au avut forța și priceperea să dovedească prin vot că România are o mare șansă. Pentru acest exemplu fascinant de solidaritate, eu și românii de acasă le mulțumim și le suntem profund recunoscători.

Acesta nu este doar un capitol din istoria noastră recentă, ci este o dovadă grăitoare despre cum o națiune își regăsește fiii, moment prin care trec, la un moment dat, toate națiunile mari. În definitiv, lecția pe care am învățat-o a fost că nu există loc oricât de îndepărtat în această lume unde oamenii să nu-și dorească o Românie a lucrului bine făcut.

Citește și: Mircea Dușa, reacție la acuzele vicepreședintelui CJ Alba

După ani de dezamăgiri și nereușite, le spun astăzi românilor de pretutindeni că vom clădi împreună acel loc în care ne vom bucura să trăim, nu din care vom fi tentați să plecăm. Oricât de greu ar fi, oricât de mult timp ar lua și mai ales oricâte sacrificii ar cere, vom întări în societatea românească ceea ce este de așezat, cu viziune, cu calm și răbdare: legea, încrederea în instituții, valorile democratice, tradițiile, toleranța și respectul pentru muncă și carte.

În încheiere, îi încurajez pe românii de pretutindeni să continue lucrurile bune pe care le fac pentru comunitățile în care trăiesc și pentru țară.

La mulți ani, tuturor românilor de pretutindeni!", arată Klaus Iohannis, în mesajul adresat cu ocazia ZILEI NAȚIONALE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel