Ziua Maghiarilor. Maghiarii din Târgu Mureș, îndemnați să voteze cu partidul Fidesz

Bogdan Bolojan / 15 Martie 2018 / 19:18 Salveaza PDF Comentarii
Maghiari
Descriere foto: Maghiari

Deputatul L. Simon Laszlo, din partea formaţiunii Fidesz, din Ungaria, i-a îndemnat pe maghiari joi, în cadrul manifestării de marcare a 170 de ani de la Revoluţia din 1848 de la Târgu Mureş, să participe la alegerile din această ţară şi să voteze guvernul în exerciţiu. 

"De aceea trebuie ca maghiarii din Ungaria şi cei forţaţi într-o existenţă minoritară de către dictatul de pace de la Trianon să se ţină de mână, să se ajute reciproc şi să răspundă uniţi la procesele care aduc în pericol întreaga comunitate europeană. Miza alegerilor din Ungaria este dacă Ungaria va deveni o ţară de imigraţie sau dacă reuşim să deschidem ochii europenilor. Tocmai de aceea nu sunt de acord ca maghiarii din Transilvania să poată vota doar la alegerile din România şi nu pot să mă identific nici cu afirmaţia că maghiarii din Transilvania nu trebuie să fie atenţi la politica din Ungaria. Iar lucrul cu care sub niciun chip nu pot fi de acord este acela că cei care refuză să ia parte la campania şi politica din Ungaria acuză, cu acelaşi elan, guvernul civil şi construirea unui regim autoritar. (...) Aţi demonstrat de nenumărate ori că puteţi trăi cu inima pură, puteţi să sărbătoriţi şi să luptaţi, propunându-vă scopuri măreţe. Şi guvernul Ungariei şi-a propus scopuri ambiţioase. Dorim să continuăm calea începută şi de aceea, pe lângă comemorare şi socoteală, vă îndemn la acţiune. Luaţi parte la alegerile din Ungaria, în aprilie şi sprijiniţi guvernul naţional în exerciţiu!", a afirmat deputatul L. Simon Laszlo. 

Luptă pentru libertate 

În discursul său, deputatul ungur a mai spus că guvernul Ungariei a a înţeles "semnele vremurilor" şi că ceea ce a făcut şi face pentru maghiarii din Transilvania poate fi considerat "un soi de luptă pentru libertate". 

Acesta a mai subliniat că, prin unificarea naţiunii maghiare "la nivel de drept public", începută în 2010, există deja un milion de noi cetăţeni maghiari, care odată cu cetăţenia au dobândit şi dreptul de vot şi pot astfel lua parte la deciziile importante ale Ungariei, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22