Ziua Drapelului Naţional. Mesajul lui Mihai Fifor: Gânduri de mulţumire celor ce poartă tricolorilor

Drapel
Drapel

Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD, a transmis un mesaj de mulţumire celor ce poartă tricolorul în gând, în inimi şi pe haine, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional. 

"Ziua de astăzi este despre Drapelul Național al României.

La 26 iunie 1848 era înregistrată cea dintâi menționare oficială a unui drapel statal românesc în cele trei culori – albastru, galben și roșu, ca steag al principatului Ţării Româneşti. Aceasta este și semnificația alegerii zilei de 26 iunie drept Ziua drapelului naţional al României, proclamată astfel prin lege, în 1998, și sărbătorită, de atunci, în fiecare an.

Românii s-au identificat de sute de ani cu cele trei culori, care se regăsesc în blazoanele, în stindardele și în multe alte elemente simbolice ale domnitorilor medievali. Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identităţii noastre naţionale. „Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României,” spunea Alexandru Ioan Cuza la 1 septembrie 1863, la ceremonia de înmânare a primelor steaguri militare unităților armatei române.

Sub faldurile drapelului tricolor, ostașii români au luptat și și-au dat viața în Războiul de Independență, ori în cele două conflagrații mondiale. Tricolorul a vestit lumii, acum un veac, la Alba Iulia, în 1918, făurirea Marii Uniri.

Și în zilele noastre, Tricolorul românesc flutură plin de mândrie alături de drapelele celor mai puternice state ale lumii, aliate sau partenere, în teatrele de operații din Afganistan, Balcanii de Vest, ori în alte misiuni desfășurate în lume sub egida NATO, UE sau ONU.

Transmit, în această zi specială, gânduri de mulțumire tuturor celor care poartă tricolorul pe uniforme și în inimi, militarii Armatei României, pentru curaj, demnitate, patriotism și loialitate față de poporul care i-a învestit cu atât de multă încredere.

La mulți ani, români!

La mulți ani, Drapel Tricolor!", a scris Fifor pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel