Ziua Drapelului Național. Klaus Iohannis, mesaj

Diana Popescu / 26 iun 2017 / 10:30 Salveaza PDF Comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 26 iunie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național.

Iată mesajul președintelui:

„Ziua Drapelului Național, sărbătorită pe 26 iunie, reprezintă pentru toți românii prilejul de a onora stindardul național și întreaga noastră istorie.

Pe Drapelul Național sunt însemnate, în mod simbolic, toate etapele majore parcurse de țara noastră, de la marile schimbări politice, la cele economice și sociale. Semnificația Tricolorului s-a îmbogățit cu fiecare moment istoric crucial din formarea și consolidarea statului român modern, precum și cu valoarea dăruirii și sacrificiului celor care și-au pus viața în slujba idealului național.

Să-i cinstim cu respect pe cei care au făcut posibilă Unirea Principatelor în 1859, pe cei care s-au jertfit în Războiul de Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial.

Românii au un profund sentiment de mândrie când văd drapelul arborat acasă, cât și în exteriorul granițelor, în teatrele de operații sau cu ocazia competițiilor sportive, ca însemn al unității și coeziunii naționale, al iubirii de neam, al onoarei și gloriei.

Astăzi, Tricolorul României este simbolul unui stat modern și democratic, membru al NATO și al Uniunii Europene, un aliat de nădejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate și un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est.

Ne revine tuturor datoria morală de a cultiva pentru generațiile viitoare conștiința apartenenței la țară, la valorile autohtone și de a aduce propria contribuție la apărarea unității, suveranității și independenței patriei.

La mulți ani, dragi români!

La mulți ani României și Tricolorului nostru!”

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23