Ziua decisivă pentru Traian Băsescu, în instanță

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a hotărât ziua decisivă pentru Traian Băsescu. 

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit pentru 16 octombrie recursul din procesul intentat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) lui Traian Băsescu. În septembrie anul trecut, Curtea de Apel București a constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte. Imediat după decizie, Băsescu a precizat că o va ataca la Instanța Supremă, citează g4media.ro.

CNSAS a dat verdict de colaborare cu Securitatea în cazul fostului președinte după ce la dosarul său au apărut noi probe, potrivit cărora Băsescu și-a turnat colegii de facultate, semnând note cu numele conspirativ ”Petrov”. Potrivit CNSAS, Băsescu dădea informații la Securitate despre comportamentul, atitudinea și poziția colegilor săi față de regimul comunist.

Ce a spus Traian Băsescu

„Nu am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ. Nu am semnat un angajament în care să-mi fie introdus şi un nume conspirativ. (…) Nu am ştiut că Contrainformaţiile Militare sunt Securitatea. Am crezut că e un serviciu al Ministerului Apărării Naţionale”, s-a apărat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel