Ziua Culturii Naționale. Maria Grapini: E singura șansă de a ne salva, ca popor!

Maria Grapini
Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis un mesaj de Ziua Culturii Naționale.

'Europarlamentarul Maria Grapini organizează, an de an, la Timișoara, atunci când programul îi permite, un moment special dedicat marelui Mihai Eminescu, în contextul Zilei Culturii Naționale, pentru că, așa cum declară, este un crez important la care nu va renunța niciodată.

„Să ne iubim țara, cultura, poezia, poeții, semenii, precum ne iubim familia! E singura șansă de-a ne salva, ca popor!”

Anul acesta, ziua de 15 ianuarie este în plină sesiune parlamentară, la Strasbourg, astfel că Maria Grapini a transmis un mesaj din PE.
„Ziua Culturii Naționale marchează, de zece ani, de când a fost legiferată, memoria lui Mihai Eminescu, pentru mine fiind una dintre cele mai frumoase și importante zile din an!

Cel mai mare poet pe care l-a ivit şi-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc – după cum scria, atât de profund George Călinescu – merită respect, emoție, amintire, bucurie! România fără Eminescu ar fi fost săracă, poezia națională fără opera Luceafărului ar fi fost incompletă!

Am spus-o și-o repet, ca țară, ne putem vindeca doar prin educație și cultură. Să ne iubim țara, cultura, poezia, poeții, semenii, precum ne iubim familia! E singura șansă de-a ne salva, ca popor! Avem nevoie de unitate, repere solide și o Cultură autentică! La mulți ani românilor, de Ziua Culturii Naționale!' potrivit unui comunicat de presă al europarlamentarului PSD, Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel