EXCLUSIV  Ziua Culturii Naționale/lui Mihai Eminescu, 15 ianuarie. Ionuț Vulpescu: Ministerul Culturii, schimbare cu scandal

Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii în două guverne, a vorbit, în interviul acordat pentru DCNews, despre o schimbare majoră din Guvern, una cu scandal. 

În 15 ianuarie este Ziua Culturii Naționale și Ziua lui Mihai Eminescu. 

”ONG-uri de stânga”, SCANDAL la Guvern

”Am organizat în două rânduri, și-n 2015, și-n 2017, Ziua Culturii Naționale la Ateneul Român. Este o zi în care Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Academia Română, instituțiile din subordinea Ministerului Culturii celebrează personalitatea lui Mihai Eminescu și cultura națională. Îmi amintesc că anul trecut am început mandatul de ministru la începutul lui ianuarie, cred că în 6, cu foarte puține zile înaintea lui 15 ianuarie. Aveam șapte-opt zile pentru a organiza Ziua Culturii Naționale. În 2015, cei doi miniștri tehnocrați nu pregătiseră absolut nimic legat de 15 ianuarie. Am dat un anunț către toate ONG-urile culturale, operatorii culturali, pentru a venit cu proiecte ca să celebreze Ziua Culturii Naționale. Îmi amintesc discuțiile inițiale, `scandal la Ministerul Culturii, a venit Vulpescu, dă bani cu dedicație pentru ONG-urile de stânga, pentru PSD`. Le-am căutat și atunci care sunt ONG-urile de stânga, le-am căutat și după aceea, nu prea le-am identificat. (...) Într-o săptămână a trebuit să organizăm, au venit 56 de proiecte, fără legătură cu PSD-ul și cu stânga, ci cu 15 ianuarie. Foarte multe erau inventive, tinerești în structura lor și mă bucur că le-am susținut.” a spus fostul ministru al Culturii. 

[citeste si]

Ionuț Vulpescu a adăugat: ”Au fost și proiecte mai bizare tocmai pentru a duce în derizoriu ziua respectivă și faptul că peste noapte susținem niște proiecte”. ”Ideea a fost că s-a aprobat foarte târziu. Păi aveam o săptămână la dispoziție”, a mai spus Vulpescu. 

Schimbarea majoră în Guvern

Acesta a făcut o schimbare majoră: ”Din primele zile în minister, am început structurarea unor norme, unei metodologii atemporale. 15 ianuarie nu se modifică. Dacă ministrul vine de Crăciun și are la dispoziție 15 zile, hai să-l ajutăm. În acest moment, poți aplica încă din luna decembrie. Numai că, ce să vezi, în 2018 sunt mai puține proiecte, deși au avut mai mult timp la dispoziție, decât în 2017, când au avut mai mult timp la dispoziție. (...) Sunt jumătate din numărul de proiecte din 2017”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel