Ziua Constituției. Meleşcanu: Nu este nimic anormal, nefiresc să te adaptezi cerinţelor vremurilor

Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Teodor Meleşcanu a transmis un mesaj astăzi, de Ziua Constituției României.

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, aminteşte că în urmă cu 28 de ani avea loc referendumul naţional pentru aprobarea noii Constituţii a României, subliniind că, în prezent, a apărut constant necesitatea revizuirii Legii fundamentale, arătând că nu este nimic anormal, nefiresc să te adaptezi cerinţelor vremurilor, nevoilor societăţii, scrie Agerpres.

"Dintre modificările de esenţă ale noii Legi fundamentale amintesc principiul separării celor trei puteri: legislativă, executivă şi judecătorească şi principiul autonomiei şi al descentralizării în administraţia publică. De-a lungul anilor, odată cu evoluţia societăţii, a apărut constant necesitatea revizuirii Constituţiei. Nu este nimic anormal, nefiresc să te adaptezi cerinţelor vremurilor, nevoilor societăţii', a scris Meleşcanu pe Facebook.

Condițiile pentru o țară puternică

Potrivit acestuia, o ţară este puternică atunci când are o Constituţie puternică, legi puternice şi bine aplicate, în concordanţă cu Legea fundamentală. Respectarea legilor este obligatorie pentru toţi cetăţenii, mai arată el.

"Consider că este o onoare să îţi iubeşti ţara, să o respecţi, să te mândreşti cu simbolurile naţionale şi să respecţi legislaţia", a mai scris el pe reţeaua de socializare

Citește și: 8 decembrie, Ziua Constituției României. Câte Constituţii am avut în 28 de ani și de câte ori au fost revizuite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel