Ziua comemorării victimelor Holocaustului. Călin Popescu Tăriceanu, mesaj despre libertate: Este de datoria noastră

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj cu ocazia comemorării Zilei Holocaustului despre libertate şi despre datorie. 

!Pe pereții Muzeului Holocaustului din Washington DC există cel mai simplu, dar zguduitor, exemplu despre cum se instalează o dictatură.

Martin Niemöller spune așa: „Prima dată au venit după socialiști și nu m-am opus - pentru că nu eram socialist. Apoi au venit după membrii de sindicat și nu m-am opus - pentru că nu eram sindicalist. Apoi au venit după evrei și nu m-am opus - pentru că nu eram evreu. Apoi au venit după mine - și nu mai rămăsese nimeni să vorbească pentru mine", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook. 

"Este de datoria noastră"

"Ziua în care comemorăm Holocaustul este o zi a memoriei. Dar nu este destul să plângem victimele, să rememorăm numele şi chipul fiecăreia în parte şi să ascultăm din nou mărturiile celor care au supravieţuit. Se cuvine să nu uităm vreodată de cei care au ştiut şi au tăcut sau au ştiut şi au încuviinţat, atunci când nu au participat direct la persecutarea şi exterminarea evreilor. Nepăsarea sau complicitatea societăţilor europene din prima jumătate a secolului trecut au făcut posibil Holocaustul. Nu putem păstra vie în memoria noastră colectivă amintirea victimelor Holocaustului decât în măsura în care ne mobilizăm toţi împotriva învierii unei culturi publice a blamului și violenţei.

Omul se naște liber și este de datoria noastră să ne asigurăm că el rămâne așa pe tot timpul vieții lui!", a mai scris liderul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel