Zile decisive pentru fotbalul românesc în Europa

cfr-cluj1
cfr-cluj1

Echipele românești rămase în competițiile europene vor disputa astăzi și mâine meciurile decivisive pentru obținerea calificării în grupele Champions League, respectiv Europa Leauge.

După ce F.C. Vaslui a fost eliminată de turcii de la Fenerbahce, singura echipă rămasă în luptă pentru un loc în grupele Champions League este C.F.R Cluj. Ardelenii vor primi în această seară de la 21:45 replica elvețienilor de la F.C Basel.  Băieții lui Ioan Andone sunt favoriți la calificare, după ce în tur au reușit o răsturnare spectaculoasă de scor și au câștigat cu 2-1 printr-o dublă a senegalezului Modou Sougou. În cazul unei calificări în grupele Champions League în conturile clujenilor vor intra aproximativ 20 de milioane de euro.

Dacă în play-off-ul Champions League suntem reprezentați doar de C.F.R. Cluj, în play-off-ul pentru Europa League suntem reprezentați de trei echipe – Steaua, Dinamo și F.C Vaslui. Acestea vor disputa joi meciurile din manșa retur, singurii rămași cu șanse reale de calificare după prima manșă fiind roș-albaștrii. Aceștia joacă de la orele 20:30, în Ghencea, împotriva lituanienilor de la Ekranas, după ce în Lituania Novak Martinovici și Adi Popa au adus victoria cu 2-0 pentru bucureșteni. Steliștii pot stabili un record pentru fotbalul românesc. În cazul în care vor trece de lituanieni, vor obține cea de-a noua calificare consecutivă în grupele unei competiții europene.

Celelalte două echipe care luptă pentru un loc în grupele Europa League au de remontat un handicap de două goluri după meciurile disuputate acasă. Câinii lui Dario Bonetti se vor deplasa în Ucraina, pentru a da piept ucrainienilor de la Metalist Harkov, începând cu orele 21:00.

De la oră de Champions League, 21:45, moldovenii de la F.C. Vaslui vor întâlni un adversar de Champions League, Inter Milano. Pe legendarul stadion Giuseppe Meazza, plăieșii lui Șumudică vor încerca să scrie istorie pentru fotbalul românesc și să producă surpriza competiției, eliminând favorita la câștigarea trofeului Europa League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel