Zid în jurul lui Iordache. Scene șoc în Parlament: Vă faceţi de râs! - update

S-a format un „zid” în jurul lui Florin Iordache, miercuri, în Parlament.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a propus, miercuri, în plen, revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar şi revocarea lui Florin Iordache din funţia de viepreşedinte. Şedinţa a fost condusă de către social-democratul Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, întrucât sunt „neregulamentare”.

Ulterior, parlamentarii PNL și USR s-au strâns în jurul prezidiului, reproșându-i lui Florin Iordache că nu a supus la vot propunerea PNL de a-l revoca pe Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților.

Din sală s-a auzit: „Sunați la 112!”.

Amintim că Raluca Turcan a declarat că există posibilitatea ca liberalii să intre în grevă parlamentară în cazul în care nu sunt supuse votului în plen anumite solicitări venite din partea acestora. Raluca Turcan solicitase ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea de la PNL, nu de Florin Iordache.

Update 1: Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost închisă de preşedintele de şedinţă Florin Iordache după ce vicepreşedintele Marilen Pirtea a preluat conducerea plenului şi a supus la vot mai multe propuneri de la tribuna Camerei Deputaţilor.

După o pauză de consultări de 20 de minute, deputaţii au reluat şedinţa de plen, iar primul vorbitor care a mers la tribună a fost liberalul Marilen Pirtea. „În calitatea mea de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, doresc să supuneţi la vot prelungirea şedinţei cu o oră. Cine este pentru? Conform articolului 45 din Regulament, am dreptul, prin rotaţie, să conduc şedinţa, nu am condus nicio şedinţă până acum. Sunt vicepreşedinte, dacă nu mai ies de mâine, nu contează, că nu sunt căsătorit cu funcţia asta. Cine este pentru? Vă rog să număraţi voturile, secretarii. 112 pentru”, a spus Pirtea.

Iordache i-a atras atenţia că nu el conduce şedinţa şi l-a invitat să ia loc în sală, după ce Opoziţia a votat cu mâna ridicată ceea ce a propus Pirtea. Deputaţii Opoziţiei s-au ridicat în picioare cu mâinile ridicate şi au venit în faţa tribunei, după care au început să aplaude. Iordache i-a dat cuvântul liderului grupului PSD Daniel Suciu, dar acesta nu a fost lăsat să intre la tribună de Pirtea, care a blocat microfonul.

Timp de 3-4 minute Suciu a încercat să se strecoare la tribună pe lângă Pirtea, dar acesta din urmă a refuzat să părăsească locul. „Îl invit pe domnul Suciu la microfon, domnul Suciu, domnul Suciu. (...) Nu a votat nimeni, domnule Pirtea, vă faceţi de râs. Sunteţi în afara Regulamentului”, a mai spus Iordache.

În final, Iordache a decis să închidă şedinţa. „Stimaţi colegi, constat că nu au fost îndeplinite condiţiile cerute de Regulament, constat că în urma consultărilor liderii de grup nu au propus nimic, în aceste condiţii constat că este ora 11,30 şi închid şedinţa”, a afirmat Iordache. Potrivit ordinii de zi a plenului, la ora 12,00 urmează şedinţa de vot final. Deputaţii au rămas cu toţii în sală după închiderea şedinţei.

Update 2: Florin Iordache a spus, în urmă cu puțin timp, că nu e cvorum.

Update 3: Şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost închisă miercuri, la câteva minute după ce a fost reluată pentru vot final. Opoziţia a anunţat că părăseşte sala plenului. În şedinţa de plen urma să se dea votul final pe proiectele de lege care au fost dezbătute luni, dar acest lucru nu a putut fi posibil pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar. Până la votul final, discuţiile s-au axat pe cererile de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi vicepreşedintelui Florin Iordache, iniţiate de Opoziţie. Liderii Opoziţiei au insistat pe supunerea la vot, în plenul de miercuri, a cererilor de revocare, în timp ce Puterea a invocat în mod repetat Regulamentul.

Update 4: Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, astfel că, potrivit declarațiilor sale, Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel