Zi importantă pentru Victor Ciorbea. Tăriceanu și Zgonea, prezenți

Marți este o zi importantă pentru Victor Ciorbea. În prezența preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi a Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, el depune, marți dimineață, jurământul pentru funcția de Avocat al Poporului la Salonul Oficial al Senatului. 

În 15 aprilie, în ședința de plen, Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului, cu 306 voturi "pentru" și două "împotrivă". El a fost susținut de PSD în această funcție. Liberalii, din a căror tabără face parte Ciorbea, nu au participat la ședința de plen, alăturându-se altor două partide absente: PDL și PP-DD. 

VEZI și: Scandal în Parlament din cauza lui Victor Ciorbea

Mandatul lui Ciorbea va fi de cinci ani de la data numirii sale, putând fi reînnoit o singură dată. Funcția de Avocat al Poporului este crucială în sistemul politic românesc. Avocatul Poporului este singurul care poate contesta ordonanțele de urgență ale Guvernului la Curtea Constituțională. Fără o contestație la Curtea Constituțională, ordonanțele de urgență sunt publicate în Monitorul Oficial și intră în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel