Zi importantă pentru Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. Ce se întâmplă astăzi, 23 martie 2023

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, marchează astăzi o zi importantă. 

În urmă cu 87 de ani, în Fălești se năștea cel care astăzi este cunoscut drept consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, cel care dă ”temperatura exactă” de la BNR despre direcția economiei românești în context european și global. 

Adrian Vasilescu s-a născut în 23 martie 1936. Astăzi, economistul oferă o direcție și o viziune pentru întreaga economie a țării, dar, în trecut, primii pași i-a făcut și-n drept, dar și-n jurnalism. 

A debutat în 1962 în domeniul jurnalismului, lucrând peste 40 de ani la numeroase publicații media, de la ziare, la posturi de radio și TV. În paralel, a fost profesor la ASE, dar și la Școala Superioară de Jurnalistică până în 1996, de când și-a dedicat activitatea sectorului bancar. A devenit coordonatorul strategiei de comunicare al BNR ca în anul 2000 să fie numit consilier al lui Mugur Isărescu, care atunci era premier. 

În decembrie, același an, revine la BNR, împreună cu Mugur Isărescu, căruia continuă să-i fie consilier și purtător de cuvânt. 

Când a împlinit 86 de ani, Adrian Vasilescu ne spunea că-și dorește ”Ce o vrea Dumnezeu. Vremurile sunt de așa natură încât nu ne mai punem dorințe. E o întrebare la care nu vreau să fac demagogie. Ce-mi doresc... ce o să vrea Dumnezeu. Trăim vremuri grele și, desigur, cu toții ne dorim să se risipească această ceață”. 

În urmă cu două săptămâni, Adrian Vasilescu a oferit un interviu pentru DCNews și DCBusiness, pe care-l puteți urmări aici: 

Echipă DCMedia Group îi urează, cu această ocazie, la mulți ani! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel