Zi cheie pentru cele mai importante partide din România: PSD și PNL

Prima zi a săptămânii care va începe este una marcată de evenimente majore pentru două cele mai importante partide de pe scena politică românească: PSD și PNL.

Astfel, luni, 29 ianuarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție iau decizia în dosarul "Referendumul", în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat, în 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind presupuse fraude la referendumul din 29 iulie, 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu. Soluţia nu a fost definitivă şi a putut fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Instanţei Supreme.

În aceeași zi cu emoții pentru liderul PSD, PNL a anunțat prin vocea co-președintelui Vasile Blaga decizii importante. Într-un interviu acordat pentru DC News, Vasile Blaga a precizat că luni este ziua "Z" pentru liberali, în condițiile în care "analizele noastre vor fi gata vineri sau sâmbătă și de săptămâna viitoare vom avea și conduceri unice în toate sectoarele din București. Nu vor mai fi copreședinți, vor fi președinți".

Totodată, Vasile Blaga a precizat că luni urmează să aibă loc Biroul Politic Național al PNL când va fi votată candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel