Zgonea: PDL-iştii fug la ziua lui Băsescu ca să scape de dezbaterea pe legea SRI

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea, deputat PSD, susţine că parlamentarii PDL evită să discute legea securităţii propusă de Cezar Preda şi invocă invitaţia preşedintelui Traian Băsescu la vila Lac de mâine. Totuşi proiectul va fi pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, pentru a fi supus dezbaterii. Puterea doreşte să treacă proiectul fără dezbatere în Parlament, prin acceptare tacită, dar Opoziţia susţine că dezbaterile sunt necesare pentru că ar trebui aduse unele amendamente formei actuale.

"Pe această lege este o discuţie mai complicată. Nu ştiu dacă societatea românească este pregătită în acest moment pentru o astfel de schimbare. După perioada comunistă este greu de explicat oamenilor cum vom da puteri de organe agenţilor SRI. Eu personal sunt de acord să primească atribuţii sporite de control dar în zona cibernetică. Pe internet se întâmplă o mulţime de nenorociri", a spus Valeriu Zgonea.

"PDL a refuzat din start să discute aceasă lege în Plen. Ar trebui discutat pentru că altfel nu putem amenda. Ei s-au folosit de un tertip: fug toţi la ziua lui Băsescu ca să scape de dezbaterea pe legea securităţii. Oricum noi vom pune legea pe ordinea zi şi o vom discuta mâine în comisie, indiferent dacă avem cvorum sau nu avem", a mai spus Zgonea.

Ziua de azi din Parlament a fost agitată şi de propunerea ministrului Telecomunicaţiilor, Valerian Vremne, care a propus un prioiect de lege prin care toate convorbirile purtate pe noile tehonlogii să fie stocate într-o bază de date. Dacă această lege ar trece toate conversaţiile telefonice sau pe internet ar putea fi monitorizate.

Citeşte şi:

Lucrările Camerei au fost suspendate după o dispută putere-opoziţie pe legea lui Preda privind securitatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel