Zgonea, candidat la Primăria Craiova? Ce spune liderul PSD

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că nu intenţionează să candideze la Primăria Craiova, însă deputatul Claudiu Manda sau preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, ar putea fi "opţiuni foarte bune", după ce actualul edil Lia Olguţa Vasilescu a fost reţinută joi seară de procurorii DNA.

"Nu mi-am exprimat niciodată intenţia de a candida la funcţia de primar al Craiovei. Este o onoare să fii primarul municipiului Craiova, dar e o decizie pe care nu poţi să o iei de azi pe mâine. (...) Am să mă consult cu preşedintele organizaţiei, Claudiu Manda, şi cu preşedintele CJ, domnul Prioteasa, sunt două opţiuni foarte puternice. La un moment dat, înainte să anunţe domna Vasilescu că vrea să candideze şi pe domnul Prioteasa îl aveam în sondaje în locuri foarte bune. Şi acum are o cotă de încredere foarte bună la nivelul judeţului şi al municipiului", a spus Zgonea, la sediul central al PSD.

Preşedintele executiv al partidului a subliniat că decizia finală în ceea ce priveşte candidatul PSD la Primăria Craiova va fi luată de preşedintele organizaţiei municipale împreună cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"O cunosc foarte bine organizaţia de la Craiova. Am anunţat de la început că nu am dorit niciodată să fiu primarul Craiovei, nu am avut acel lucru în planul meu de carieră şi nici în interoriul partidului. A fost o discuţie foarte clară cu colegii, am susţinut-o întodeauna pe Olguţa Vasilescu, i-am fost director de campanie împreună cu Claudiu Manda în 2012. Am făcut tot ce am putut să câştigăm primăria şi să schimbăm lucrurile în bine în acea comunitate", a spus Zgonea.

Starea de spirit în PSD

Valeriu Zgonea a mai precizat că starea de spirit din partid nu este una favorabilă în acest moment şi că îi pare rău de reţinerea Olguţei Vasilescu.

"Suntem foarte buni prieteni. Îmi pare rău pentru familie şi sunt alături de ea, în rest nu am comentat niciodată deciziile justiţiei. (...) Nu este un moment favorabil când unul dintre cei mai buni primari pe care îi ai este reţinut de DNA, în care unui fost important membru de partid îi este cerut de DNA reţinerea şi arestarea", a mai spus Zgonea.

La ora transmiterii acestei ştiri, conducerea restrânsă a PSD s-a reunit la sediul central al partidului pentru a stabili mai multe candidaturi, printre care cea de la Sectorul 2, dar şi pentru o discuţie privind situaţia din Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel