Zgonea, nemulțumit de comunicarea DNA, privind Ordonanța ASF

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, este nemulțumit de modul în care procurorii DNA au solicitat până mâine o serie de documente care privesc dosarul legat de Autoritatea de Supreveghere Financiară (ASF).

DNA a solicitat Guvernului şi Camerei Deputaţilor actele în baza cărora a fost elaborată ordonanţa de urgenţă care reglementează activitatea ASF, existând suspiciuni că actul normativ ar fi fost iniţiat la comanda unor firme de asigurare, care ar fi urmărit să-şi instaleze oameni în posturi-cheie.

Însă modul în care DNA a ales să comunice această solicitare, precum și atenționarea în legătură cu ceea ce va urma în cazul în care termenul fixat pentru trimiterea documentelor nu va fi respectat, nu a fost pe placul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

„Ni se cer imperativ documente legate de votul și dezbaterea pe proiectul cu ordonanța ASF-ului. E pentru prima dată după foarte mulți ani când procurorul general nu corespondează cu Camera Deputaților. Ni se dă un sublocotenent ca persoană de contact și ni se atenționează că dacă nu le trimitem până mâine la 12 vor veni personal să le ia. Acest mod de comunicare nu este corespunzător cu democrația și statul de drept”, a declarat Valeriu Zgonea, citează Digi 24.

Procurorii DNA suspectează că OUG a fost dată pentru a servi interesele Carpatica Asig și au cerut documentele legate de întocmirea notei de fundamentare a acestui act normativ și avizul de legalitate.

OUG la care fac referire procurorii este semnată de premierul Victor Ponta și contrasemnată de vicepremierul Daniel Chițoiu și de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea. Nota de fundamentare a ordonanței îi are ca semnatari pe Chițoiu și pe Voinea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel