Zgonea, la Bruxelles: Cererea de a adera la Schengen este legitimă

zgonea
zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la Bruxelles, la masa rotundă cu tema "Starea Europei – alegeri dificile pentru o Europă agitată", că Uniunea Europeană se confruntă cu provocări și că alegerile europarlamentare vor fi un test. Cu privire la aderarea României la spațiul Schengen, Valeriu Zgonea a subliniat că cererea este legitimă și că este necesară o abordare justă şi echitabilă față de țara noastră. 

"Uniunea Europeană se confruntă cu noi provocări menite să-i reconfigureze existenţa, să-i redefinească locul şi rolul în noul context global. România este implicată în dezbaterile şi procesele care vizează luarea celor mai bune măsuri pentru a răspunde eficient problemelor provocate de criza financiară şi economică mondială. Indiferent de impactul direct asupra mediului economic, criza economică şi financiară actuală ar trebui considerată drept un catalizator pentru un proces de integrare europeană mai profundă, păstrând în același timp echilibrul instituţional al UE, pentru a evita riscul de fragmentare şi o Europă cu mai multe viteze. Miza declarată a reformării Uniunii este de a transforma construcţia europeană într-una mai democratică, mai aproape de interesele şi necesităţile cetăţenilor europeni, care să ofere oportunităţi egale pentru toţi. Fără îndoială, alegerile europene din 2014 vor reprezenta un test al încrederii cetăţenilor în UE”, a declarat Valeriu Zgonea, potrivit unui comunicat de presă.

"Ne dorim o abordare justă şi echitabilă"

Referitor la aderarea României la spațiul Schengen, președintele Camerei Deputaților a adăugat: "Cererea noastră de a adera la Schengen este legitimă şi este parte a eforturilor generale făcute de România în vederea aprofundării integrării în UE. Ne dorim o abordare justă şi echitabilă faţă de România, similară modului în care a fost finalizat procesul de aderare în cazul statelor membre ale UE care au aderat la Schengen în 2007".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel