Zgonea: Iohannis trebuie să-și dea demisia de la primărie dacă vrea în Guvern

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat  la Oradea, că dacă prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, vrea să intre în guvernul Ponta trebuie să respecte legislaţia.

Eu le-am spus că unde-i lege nu-i tocmeală. Legislaţia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru domnul Ciorbea. Dacă dl Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, vrea să intre în guvernul Victor Ponta trebuie să respecte legislaţia naţională pe care eu o susţin, a precizat Zgonea, referindu-se la faptul că legea nu permite menţinerea funcţiei de primar unui ministru.

"Domnia sa trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar în momentul când depune jurământul. Dacă se doreşte să devină şi vicepremier al guvernului atunci trebuie o nouă angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, adică un nou vot de încredere. Aceste discuţii vor fi în cadrul USL, aşa cum a precizat şi premierul Victorul Ponta", a spus Zgonea, citat de Agerpres.

Declarația președintelui Camerei Deputaților vine în contextul în care și liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, sâmbătă, că Iohannis  trebuie să aleagă între Guvern și  primăria Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel