Zgonea ”îl pune la punct” pe Băsescu

Preşedintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, i-a transmis joi o scrisoare președintelui Traian Băsescu, în care îl informează că respinge orice încercare de influenţare a votului deputaţilor în cazul proiectului de lege privind acciza la carburanţi şi îi solicită șefului statului să se menţină limitele mandatului constituţional.

"Având în vedere principiul separaţiei puterilor în stat şi faptul că mandatul parlamentarilor nu este unul imperativ, resping orice încercare de influenţare a votului membrilor Camerei Deputaţilor şi vă cer, domnule preşedinte, să vă menţineţi în limitele mandatului constituţional pe care l-aţi primit", i se adresează Valeriu Zgonea lui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Președintele Camerei Deputaților precizează că proiectul de lege privind aprobarea OUG 102/2013 îşi va urma cursul legislativ în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

"Proiectul îşi va urma cursul legislativ în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Proiectul legislativ se află în prezent în dezbatere la Comisia pentru Buget din Camera Deputaţilor. Fiecare deputat va avea posibilitatea să consulte raportul Comisiei şi în cadrul dezbaterii din plen să îşi exercite dreptul de vot în cunoştinţă de cauză", mai arată Valeriu Zgonea în scrisoare.

Traian Băsescu a transmis miercuri tuturor deputaţilor scrisori deschise în care le solicită să respingă Ordonanţa care introduce acciza suplimentară pe combustibil. Președintele cere parlamentarilor să respingă cât mai repede cu putinţă prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenţi din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 102/2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel