Zgonea, despre cazul Dobre: Ridicarea imunităţii nu se face pe genunchi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că deocamdată nu a văzut documentul trimis de procurorul general Laura Codruţa Kovesi la Cameră pentru declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de deputatul Victor Paul Dobre şi că săptămâna viitoare va decide ce paşi vor fi urmaţi în acest caz, mai ales că ”ridicarea imunității nu este una care se face pe genunchi”.

"Să văd documentul, încă nu l-am văzut. Eu nu sunt în Bucureşti, o să mă întorc luni. Trebuie să văd ce cere procurorul general pentru că, chiar dacă convoc Biroul Permanent, asta nu rezolvă nimic. Există o procedură care trebuie urmată, o să mă uit atent în Regulamentul Camerei şi o să discut cu colegii din departamente", a declarat, pentru Agerpres, Valeriu Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților a explicat că, potrivit procedurilor, Biroul Permanent trebuie să trimită solicitarea procurorului general Comisiei juridice a Camerei, iar aceasta trebuie să studieze probele şi să îl cheme la audieri pe deputatul Victor Paul Dobre.

Valeriu Zgonea a precizat că, plecând de la prezumția de nevinovăție în cazul fostului ministru delegat al Administrației, ridicarea imunității nu se poate face ”pe genunchi”, ci numai după audierea de către Comisie a lui Dobre.

"Procedura de ridicare a imunităţii nu este una care se face pe genunchi. Este în joc viaţa unui om. Să vedem ce probe sunt, să vadă colegii de la comisie. Nu pot să mă joc cu viaţa unui om. Comisia trebuie să îl audieze şi pe domnul Dobre, iar dacă acesta este în concediu îl lăsăm să-şi facă concediul. Este deputat, plecăm de la prezumţia de nevinovăţie aşa cum se pleacă în toate cazurile de acest gen", a adăugat Valeriu Zgonea.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Victor Paul Dobre, deputat şi fost ministru delegat pentru Administraţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie are nevoie de acordul Camerei Deputaţilor pentru că Victor Paul Dobre are imunitate parlamentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel